Human Touch Band και Yorgos Krommydas Quartet στο Jazzét Café (1-2/11)

Τους Human Touch Band και Yorgos Krommydas Quartet θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι στο Jazzét Café το διήμερο 1 και 2 Νοεμβρίου.

Human Touch Band και Yorgos Krommydas Quartet στο Jazzét Café (1-2/11)

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 22:30 το βράδυ, το αυθεντικό τζαζ κλαμπ της Αθήνας, τo Jazzét Café, παρουσιάζει στο φιλόμουσο κοινό του, ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, τους κατά κόσμον Human Touch: David Lynch (saxes, flute,cajon, vocals), Γιώτης Κιουρτσόγλου (bass, percussion, vocals), Σταύρος Λάντσιας (piano, keyboards, drums).

Κατέχει τη θέση ενός από τα σπουδαιότερα και μακροβιότερα groups, το οποίο μετά από 20 χρόνια συνεχίζει δυναμικά, μέσα από την αδιαμφισβήτητη αυθεντικότητα και ιδιαίτερη μουσική συνθετική του εξέλιξη, να γοητεύει και να συνεπαίρνει το ακροατήριο του.

Είναι ο ήχος τους, η άποψη αλλά και η μουσική τους ευαισθησία που σε κάθε live ανοίγει στο εδώ και χρόνια φανατισμένο κοινό τους νέους ορίζοντες και κατευθύνσεις δίχως έγνοια για τον προορισμό. Σαξόφωνα, μπάσα, πλήκτρα, ντράμς, φλάουτα, κρουστά, φλογέρες, φωνές, σώματα και μελόντικες, μεταμορφώνονται από μουσικά όργανα σε πολυμορφικές προσωπικότητες που εξιστορούν ατμόσφαιρες μεταξύ γης και ονείρου. Με δύο λέξεις, Human Touch.

Όσοι παραβρεθούν στο Jazzét Café θα απολαύσουν για άλλη μια φορά αλλά και θα συμμετάσχουν στη μουσική “μυσταγωγία” του “Aνθρώπινου Αγγίγματος” των Human Touch!!!

Παράλληλα με τις συναυλίες, στη γκάλερι ArteGa του Jazzét Café παρουσιάζεται η Έκθεση Τζαζ Φωτογραφίας “Jazz for Sore Eyes” του Ιωάννη Καρνεσιώτη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αίαντα Χριστοφή.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626 ΕΙΣΟΔΟΣ 6 €

__________________________________________________________

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 22:30

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, Jazzét Café θα υποδεχθεί έναν από τους πιο δημιουργικούς Έλληνες Jazz μουσικούς και συνθέτες, τον κιθαρίστα Γιώργο Κρομμύδα και το κουαρτέτο του (Γιώργος Κρομμύδας - κιθάρα/σύνθεση/ενορχήστρωση, Μάρκος Χαϊδεμένος - πιάνο, Περικλής Τριβόλης - κοντραμπάσο, Δημήτρης Κλωνής – τύμπανα) για να παρουσιάσουν το τελευταίο προσωπικό του album με τίτλo “LUTEUS καθώς και κάποιες νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις.

Το νέο αυτό album είναι το 4o προσωπικό του ταλαντούχου κιθαρίστα, ακολουθώντας τα “Jazzium”, LYRA (2010), “Αggressive Thoughts”, ANKHJAZZ (2013) και “Α Route Through the Standards”, ANKHJAZZ (2015). To “LUTEUS”, (ωχρά κηλίδα), είναι μια προσωπική ιστορία και εμπειρία ζωής του κιθαρίστα.

Έχοντας μια μεγάλη γκάμα μουσικών επιρροών, ο συνθέτης αναμιγνύει την μοντέρνα αισθητική της jazz με μελωδικές και ρυθμικές ιδέες (μοτίβα), από την ποντιακή παράδοση σε κομμάτια όπως το KOULTOUKI, αλλά και την γέφυρα του TONY, καθώς και αρμόνικες ιδέες από την κλασική μουσική (The fugitive) ενώ δεν κρύβονται οι νεανικές επιρροές από το post και alternative rock, σε κομμάτια όπως το Posidonian Sunset και to ομώνυμο Luteus.

H μουσική του Γιώργου Κρομμύδα παρέα με τους εξαίρετους Μάρκο Χαϊδεμένο στο πιάνο, Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο και Δημήτρη Κλωνή στα τύμπανα χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο λυρισμό και η άκρως μελωδική του διάθεση, έχει στόχο τη δημιουργία εικόνων στον ακροατή, που θα τον ταξιδέψουν μέσα σε διαφορετικά τοπία και χρώματα.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626 ΕΙΣΟΔΟΣ 5€
_____________________________________________________________

Jazzet Café- Music Center Athens

Στρ. Καραϊσκάκη 99 – 101, Χαϊδάρι