Αυτό είναι το τραγούδι που επί δύο χρόνια βρίσκεται καθημερινά στα κορυφαία του Spotify

Πρόκειται για ένα συγκρότημα από την Βρετανία που γνώρισε τεράστια επιτυχία την δεκαετία του '90, αφήνοντας το στίγμα της.

Αυτό είναι το τραγούδι που επί δύο χρόνια βρίσκεται καθημερινά στα κορυφαία του Spotify

Όταν το 1995 κυκλοφόρησε επίσημα το "Wonderwall" των Oasis δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή κανενός εκ των σημαντικότερων charts. Ούτε στην Αγγλία ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ποιος να το έλεγε, όμως, στον Noel Gallagher πως αυτή του η έμπνευση θα κυριαρχούσε λίγα χρόνια αργότερα σε μία πλατφόρμα ψηφιακής μουσικής, όπως είναι το Spotify!

Κι όμως, εδώ και δύο συναπτά έτη, το "Wonderwall" βρίσκεται καθημερινά στα Top 200 του Spotify παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, μαζί με τα τραγούδια των Queen που είδαν boost λόγω της βιογραφικής τους ταινίας.

Το "Wonderwall" στις αρχές του 2017 σημείωνε περίπου 570.000 streams ανά ημέρα, στη μέση του 2018 περισσότερα από 600.000 streams, φτάνοντας στο 2019 να έχει πάνω από 662.000 καθημερινά plays.

Μέχρι σήμερα συνολικά, το smash single των Oasis έχει σημειώσει περισσότερα από 782 εκατομμύρια streams και με αυτούς τους ρυθμούς, αναμένεται να ξεπεράσει τα 1 δις μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Στον αντίποδα, το δεύτερο πιο famous Oasis song είναι φυσικά το "Don't Look Back In Anger", το οποίο όμως συγκεντρώνει το 1/3 των streams του "Wonderwall".

Πηγή: Rock FM