Σίγησε για πάντα η φωνή της Τζέσι Νόρμαν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η μεγάλη ερμηνεύτρια της όπερας Τζέσι Νόρμαν.

Σίγησε για πάντα η φωνή της Τζέσι Νόρμαν

Η Τζέσι Νόρμαν πέθανε στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 74 ετών από πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμικού σοκ, επιπλοκών του τραυματισμού της στη σπονδυλική στήλη που είχε υποστεί πριν τέσσερα χρόνια.

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Τζέσι Νόρμαν, παγκόσμιου αστεριού της όπερας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της η οικογένειας που δήλωσε υπερήφανη για «τα επιτεύγματά της στη μουσική και την έμπνευση που προσέφερε στο κοινό σε όλο τον κόσμο, που θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή χαράς», καθώς και για την ανθρωπιστική δράση της, τις πρωτοβουλίες της εναντίον της πείνας, για να αμβλυνθούν τα δεινά των αστέγων, για την ανάπτυξη της νεολαίας, για τη μόρφωση στα πεδία της τέχνης και του πολιτισμού.

Η Nόρμαν διέπρεψε τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, αν και ήταν ήδη διάσημη από πριν. Τραγούδησε στις τελετές ορκωμοσίας των προέδρων Ρόναλντ Ρίγκαν και Μπιλ Κλίντον, στη Μασσαλία το 1989 για τα 200 χρόνια από τη γαλλική επανάσταση, αλλά και στα 60ά γενέθλια της Ελισάβετ, της βασίλισσας της Βρετανίας.

Είχε κερδίσει τα τέσσερα βραβεία Γκράμι, το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ στα 52 της έγινε ο νεαρότερος άνθρωπος που τιμήθηκε με το βραβείο Κένεντι.