Οι Orquesta Akokán ξεσηκώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με λάτιν ρυθμούς

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, οι Orquesta Akokán, ένα συγκρότημα-φωτιά από την Αβάνα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια και μοναδική συναυλία στο Ξέφωτο, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Οι Orquesta Akokán ξεσηκώνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με λάτιν ρυθμούς

Οι Orquesta Akokán είναι μια μεγάλη ορχήστρα-κολεκτίβα όπου κορυφαίοι μουσικοί της Αβάνας συναντούν μερικά από τα μεγαλύτερα και δημιουργικότερα ταλέντα της νεοϋορκέζικης latin σκηνής. Τα γεμάτα ψυχή mambo τους θυμίζουν τον Pérez Prado και τον Benny Moré με την Banda Gigante του από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50.

Με επικεφαλής τον αμίμητο, δυναμικό τραγουδιστή José «Pepito» Gómez, στιβαρά μουσικά αρχιτεκτονήματα βασισμένα στο son cubano και το mambo και ρυθμοί που αντέχουν στον χρόνο, παίρνουν νέα ζωή σε ένα πλούσιο κράμα από τα στυλ της Αβάνας, της Νέας Υόρκης και όχι μόνο.

Οι Orquesta Akokán πραγματοποίησαν το αμερικανικό τους ντεμπούτο τον Ιούλιο του 2018 (όπου εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, και στο Lincoln Center), ενώ στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα παρουσιάσουν ένα καυτό live στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας τους.

Συντελεστές

José “Pepito” Gómez, τραγούδι
Michael Eckroth, πιάνο
Jacob Plasse, κιθάρα tres
César Lopez, άλτο σαξόφωνο – φλάουτο
Evaristo Denis, βαρύτονο σαξόφωνο
Jamil Schery, τενόρο σαξόφωνο
Heikel Fabian Trimiño, τρομπόνι
Yoandy Argudín, τρομπόνι
Harold Madrigal Frías, τρομπέτα
Reinaldo Melián, τρομπέτα
David Faya, μπάσο
Roberto Jr Vizcaino Torre, κρουστά
Mendoza Valdes, κρουστά

Είσοδος Ελεύθερη!

Πηγή: CultureNow