Νέο ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον (vid)

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την ημέρα θανάτου του θρύλου της μουσικής. 

Νέο ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει πώς πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον (vid)

Στις 25 Ιουνίου 2009, η είδηση του θανάτου του βασιλιά της ποπ συγκλονίζει όλο τον κόσμο.

Δέκα χρόνια μετά έρχεται ένα ντοκιμαντέρ από την «Discovery Networks» να ταράξει τη παγκόσμια σκηνή με νέες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την ημέρα που ο 50χρονος θρύλος βρέθηκε πεθαμένος.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Michael Jackson είχε επιλέξει την απομόνωση μέχρι που ξάφνιασε τους φαν του, ανακοινώνοντας μια σειρά συναυλιών που θα λάμβαναν χώρα στην Μεγάλη Βρετανία. Συναυλίες οι οποίες δεν δόθηκαν ποτέ αφού ο θάνατος του μεγάλου καλλιτέχνη ήρθε για να «καταστρέψει» τα πάντα.

Αιτία θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν η χορήγηση υπερβολικής δόσης του χειρουργικού αναισθητικού «Propofol».

Όλα αυτά τα χρόνια η υπόθεση μπορεί να είχε ξεχαστεί από τα media αλλά η διερεύνησή της δεν είχε τελειώσει. Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Killing Michael Jackson», επανεξετάζουν το θάνατό του και φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για το άδικο χαμό του καλλιτέχνη. Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από εικόνες-στοιχεία και την ομιλία τριών ντετέκτιβ, των Ορλάντο Μαρτίνεζ, Νταν Μάϊερς και Σκοτ Σμιθ, οι οποίοι συμμετείχαν στις έρευνες για τον θάνατο του ποπ σταρ. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του γιατρού του, Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«Αυτό που ήταν περίεργο, ήταν το κρανίο του», είπε ο αστυνομικός του Λος Άντζελες Ντετέκτιβ Σκοτ Σμιθ, μιλώντας στη Mirror. «Όποτε ήταν έξω φορούσε περούκα. Κοιτάζοντας το κρανίο του, η κορυφή του κεφαλιού του ήταν με σημάδια και δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μαλλιά στα πλαϊνά. Ο ποπ σταρ είχε ένα φαλακρό έμπλαστρο στο κρανίο του που είχε "μαυρίσει" με ένα τατουάζ», υποστηρίζει.

Δεν είναι άγνωστο ότι ο Michael Jackson είχε κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Όπως έδειξε και η αυτοψία το σώμα του ποπ σταρ ήταν καλυμμένο με ουλές. Συνολικά είχε δύο χειρουργικές ουλές πίσω από τα αυτιά, δύο ακόμα από τις δύο πλευρές των ρουθουνιών, στη βάση του λαιμού και στα χέρια και στον καρπό. Οι γιατροί αργότερα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλές από αυτές προέρχονταν από τις διάφορες επεμβάσεις του. Παράλληλα, είχε τραύματα διάτρησης στα χέρια του, τα οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από τα φάρμακα που έπαιρνε κατά την απεγνωσμένη προσπάθεια του να ξεπεράσει τη χρόνια αϋπνία του.

Τον τελευταίο καιρό συζητείται πολύ το όνομα του διάσημου θρύλου και για το ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στο Netflix «Leaving Neverland» το οποίο υποστηρίζει μέσω μαρτυριών ότι ο Michael Jackson ασελγούσε πάνω σε μικρά παιδιά.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=cAK_bo-bl90