Η Shakira στα δικαστήρια: Κατηγορείται για 6 ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής

Η διάσημη τραγουδίστρια κλήθηκε να απαντήσει ενώπιον του δικαστηρίου της Βαρκελώνης.

Η Shakira στα δικαστήρια: Κατηγορείται για 6 ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής

Η Shakira φαίνεται να έχει προβλήματα με το νόμο, αφού κατηγορείται ότι έχει διαπράξει έξι ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, οι αρχές στρέφονται εναντίον της τραγουδίστριας και ενός συμβούλου της, καθώς υποστηρίζουν πως την περίοδο 2012-2014 δεν κατέβαλαν απαιτούμενους φόροι ύψους 14,5 εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Κολομβιανή τραγουδίστρια διαμένει από το 2011 στην Ισπανία αλλά η φορολογική της έδρα παρέμενε στις Μπαχάμες μέχρι που τη μετέφερε το 2015. Οι δικηγόροι της Shakira αντικρούουν επισημαίνοντας πως δεν διέμενε όλο το χρόνο στην Ισπανία αλλά μόνο τους 6 μήνες και πως τα εισοδήματά της μέχρι το 2014 προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τις διεθνής της περιοδείες.

Παράλληλα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί την διάσημη γυναίκα πως δεν κατέβαλε τους απαραίτητους φόρους διαμονής της στην Ισπανία. Ωστόσο, τα αδικήματα της χρονιάς αυτής, έχουν παραγραφεί.

Η πασίγνωστη καλλιτέχνιδα κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου «Εσπλούγιες δε Λιομπρεγάτ» στην Βαρκελώνη, όπου η υπεράσπιση της κράτησε για πάνω από 1 ώρα με την ίδια να απαντά μόνο σε ερωτήσεις προερχόμενες από τους δικηγόρους της.

Η Shakira δεν έχει κάνει κάποια συγκεκριμένη δήλωση πάνω στο θέμα, όμως οι συνεργάτες της έδωσαν στον τύπο ένα δελτίο υπεράσπισης, επισημαίνοντας την αθωότητα της 42χρονης και υποστηρίζοντας πως έχουν ήδη καταβληθεί τα απαιτούμενα ποσά στις φορολογικές αρχές.