Οι 4seasons έρχονται στο Χαϊδάρι

Έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα το περίφημο αυστριακό συγκρότημα 4seasons, που έχει ενθουσιάσει το κοινό με τις τζαζ εμπνεύσεις του. Θα παίξουν μουσική στο Χαϊδάρι το Σάββατο 23 Μαρτίου. 

Οι 4seasons έρχονται στο Χαϊδάρι

Μια ξεχωριστή μπάντα από την Αυστρία, οι 4Seasons των Gerhard Ornig (AU), Karel Eriksson (SWE), ΚουτσονάνουΒασίλη (GR ) και Luis Andre Carneiro de Oliveira (BR), θαπαρουσιάσουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους στο Jazzét Café, στο Χαϊδάρι.

Το LongRide κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία FreifeldTonträger (Βιέννη), τον Ιανουάριο του 2018 και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενώ η αισθητική του προσέγγιση τράβηξε την προσοχή της ευρωπαϊκής, αλλά και της διεθνούς τζαζ σκηνής. Πρόκειται για έντεκα συνθέσεις -μεταξύ τους και κομμάτια εξολοκλήρου αυτοσχεδιαστικά- βασισμένες σε απαιτητικές και συνάμα απλές μουσικές ιδέες, σε up–tempo τόνους και ρέουσες μελωδικές γραμμές, που κινούνται -τόσο δημιουργικά όσο και παικτικά- στο ανώτατο επίπεδο.

Οι 4Seasons, που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Αθήνα, έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ τζαζ σε όλη την Ευρώπη, με κυριότερο αυτό του Σαν Σεμπαστιάν. Δεν είναι άξιον απορίας που ο GregCohen, μπασίστας και αργότερα συνοδοιπόρος του OrnetteColeman, επαινεί τις δημιουργικές επιδόσεις των 4Seasons σε υψηλούς τόνους: «Φρέσκοι», «μελωδικοί», «ρυθμικά φορτισμένοι», και μερικές ακόμη θετικότατες εκτιμήσεις του Cohen βρίσκονται στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ.

«Συνιστώ θερμά, με καθαρή συνείδηση, σε όλους τους αναγνώστες που αντιπαθούν τη freejazz να αποκτήσουν εμπειρία αυτού του “LongRide”.» AlexanderKochmann

To Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, το υπέροχο κοινό του νέου jazzclub της Αθήνας, τουJazzétCafé, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια αυθεντική ευρωπαϊκή τζαζ μπάντα, τους 4Seasons.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 6€ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

GerhardOrnig - trumpet
Karel Eriksson - trombone
Vasilis Koutsonanos - double bass
Luis Andre Carneiro de Oliveira - drums