Κιθ Φλιντ: O ροκ σταρ της ηλεκτρονικής σκηνής

Για τη γενιά που έζησε την ηλεκτρονική μουσική από το ξεκίνημά της ο Κιθ Φλιντ ήταν κάτι παραπάνω από τον frontman των Prodigy.

Κιθ Φλιντ: O ροκ σταρ της ηλεκτρονικής σκηνής

Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε «μπουρλότο» στη σκηνή και τη βοήθησε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας αυθεντικός ροκ σταρ χωρίς κιθάρα. Ένας showman, χορευτής, lead singer, ένα μουσικό φαινόμενο διαφορετικό από αυτά που είχε συνηθίσει ο κόσμος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η ζωή που έκανε δεν διέφερε σε τίποτα από αυτές της Τζάνις Τζόπλιν, του Τζιμ Μόρισον ή του Lemmy Kilmister. Εθισμένος στις ουσίες που τον κυρίευσαν από πολύ νεαρή ηλικία, ο Κιθ έβγαζε πάνω στη σκηνή τη μανία της κατάθλιψης με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Όσοι έζησαν τα πρώτα θρυλικά πάρτι στην Αθήνα, από το sunrise zone μέχρι το CAMEL και άλλες χορευτικές αίθουσες της εποχής, θα θυμούνται για πάντα τη φυσιογνωμία του. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της rave σκηνής, ένας χορευτής που δε δίστασε να πάρει στα χέρια του το μικρόφωνο και να τραγουδήσει για τα δικά του βιώματα, κάνοντας πολύ κόσμο να ταυτιστεί μαζί του.

Ο Κιθ πλέον ξεκίνησε το πιο μακρινό ταξίδι του. Πήγε σε άλλους κόσμους, έκανε πράξη αν θέλετ το "out of space" που μας συντρόφευε στα νιάτα μας. Το είχε πει και ο ίδιος ότι όταν νιώσει ότι δεν μπορεί άλλο να είναι ο εαυτός του, τότε θα έρθει η στιγμή που θα αυτοκτονήσει.

Η στιγμή αυτή έμελλε να είναι η 4/3/2019. Μια ημερομηνία που αφήνει τον χώρο της dance σκηνής αρκετά πιο φτωχή. Ήταν τότε που ο Κθ αποφάσισε να κάνει πράξη το ρητό "live young, die fast".

Αυτό σκόρπισε τη θλίψη σε πολλούς ανθρώπους ανά τον πλανήτη. Για τον ίδιο ήταν σαν να φώναξε με όλη τη δύναμη της ψυχής του: «Ελευθερία»...