Συναυλία με Καβάκο στο Μέγαρο

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων επιστρέφει στο Μέγαρο και υποδέχεται τον Λεωνίδα Καβάκο.

Συναυλία με Καβάκο στο Μέγαρο

Σε συνέχεια μιας σεζόν με εμφανίσεις σε σκηνές όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το Concertgebouw του Άμστερνταμ και τον καθεδρικό ναό St Martin-in-the-Fields του Λονδίνου, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια σημαίνουσα συνεργασία που προβάλλει την καλλιτεχνική αριστεία της.

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 20:30, υπό τη μουσική διεύθυνση του χαρισματικού ιδρυτή και αρχιμουσικού της, Διονύση Γραμμένου, η ΕΛΣΟΝ -Ορχήστρα Νέων in Residence του Μεγάρου- υποδέχεται τον σπουδαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, σε μια σύμπραξη με τον δυναμικά ανερχόμενο βιολοντσελίστα Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν.

Έχοντας καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους βιολονίστες παγκοσμίως, φημισμένος για τις υποβλητικές ερμηνείες και την απαράμιλλη τεχνική του, ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει για πρώτη φορά με την ΕΛΣΟΝ, ερμηνεύοντας το Διπλό Κοντσέρτο για Βιολί, Βιολοντσέλο και Ορχήστρα του Γιοχάννες Μπραµς -το τελευταίο ορχηστρικό έργο του μεγάλου Ρομαντικού συνθέτη, το οποίο σπανίως παρουσιάζεται.

Η συναυλία ολοκληρώνεται με τη μεγαλοπρεπή Συμφωνία αρ. 9, «του Νέου Κόσμου», του Αντονίν Ντβόρζακ, ένα έργο ορόσημο του συμφωνικού ρεπερτορίου. Η συναυλία αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110