Πλησιάζει η συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Παπαστεφάνου

Οι στίχοι δεκαετιών του Γιώργου Παπαστεφάνου θα τιμηθούν στη μεγάλη συναυλία στο Ct Garden στις 13/6

Πλησιάζει η συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Παπαστεφάνου

Το Ct Garden σηκώνει φέτος αυλαία, την Πέμπτη 13 Ιουνίου μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 60 χρόνια της στιχουργικής διαδρομής του Γιώργου Παπαστεφάνου.

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου ανήκει στους τεχνίτες της ρίμας. Στη μεγάλη σχολή του νεοελληνικού λυρισμού. Ύμνησε τον έρωτα και κατόρθωσε να μείνει στις καρδιές όσων ονειρευόμαστε έναν δίκαιο και ρομαντικό κόσμο.

Μελοποιήθηκε κατ’ αλφαβητική σειρά από σπουδαίους συνθέτες: Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Κοντογιώργος , Γεράσιμος Λαβράνος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δήμος Μούτσης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιάννης Σπανός κ. α.

Ένα πρωινό ( Αναμπέλ ), Ανάμνηση, Μια αγάπη για το καλοκαίρι, Σου ΄δωσα την αγάπη μου, Κι αν σ΄ αγαπώ δε σ΄ ορίζω, Θυμήσου τον Σεπτέμβρη, Μια φορά θυμάμαι, Μικρό ταξίδι στον γιαλό, Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια, Μπρος στο μπαλκόνι σου, Summer dream είναι μόνο λίγοι τίτλοι τραγουδιών από τις πολλές και μεγάλες του επιτυχίες.

Μεγάλωσε σε αστική οικογένεια και απέκτησε καλλιέργεια και ευρυμάθεια. Θείοι του, ο λόγιος και συγγραφέας Εμμανουήλ Κάσδαγλης και ο συγγραφέας και λογοτέχνης Νίκος Κάσδαγλης. Επιστήθιος φίλος του Νίκου Καζαντζάκη ο μεγάλος αδερφός του πατέρα του, διατήρησαν αλληλογραφία μέχρι το τέλος της ζωής του.

Προσωποποίηση της ευγένειας και της γνώσης, ο Γιώργος Παπαστεφάνου αποτελεί υπόδειγμα ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού παρουσιαστή, παραγωγού, δημοσιογράφου και στιχουργού.

«Γνωρίζω το 1962 τον Γιάννη Σπανό στο Παρίσι, φέρνω εδώ τους γαλλικούς του δίσκους και τους παίζω στην εκπομπή. Τους ακούει ο Αλέκος Πατσιφάς, που ήθελε να ξεκινήσει το Νέο Κύμα και μου ζητάει να τον φέρω σε επαφή μαζί του. Γίνεται η επαφή, του δίνω και στίχους για το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και το «Μικρό ταξίδι στο γιαλό» και του μιλάω για την Καίτη Χωματά. Έτσι, το 1964 ξεκινάει το Νέο Κύμα. Αργότερα έγραψα και την «Ανάμνηση» σε μουσική Πιτσιλαδή − ξέρεις, το «Μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά». Ο δίσκος έγινε πλατινένιος…»

Συντελεστές συναυλίας

Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά):

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΔΟΥΡΑΚΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ
ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ
ΑΝΝΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ
ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ
ΗΡΩ ΣΑΙΑ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Μουσικοί

Μανόλης Ανδρουλιδάκης: κλασική κιθάρα
Μιχάλης Ατσάλης: κιθάρες, μπουζούκι, φωνητικά
Παύλος Νίκου: σαξόφωνο, κλαρινέτο
Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο
Μαρίνα Τσοκάνη: πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά
Αντωνία Τσολάκη: μπάσο
Γιάννης Καρακασίδης: ντραμς
Μαρία Βλάχου: συντονισμός ορχήστρας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός
Επιμέλεια ορχήστρας – ενορχηστρώσεις: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία: 13/6
Πέμπτη, 21.00

Τοποθεσία:
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεϊκου 137, Γαλάτσι

Eισιτήρια:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 27 ευρώ | Α ΖΩΝΗ: 22 ευρώ | Β ΖΩΝΗ: 17 ευρώ – (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ) | Γ ΖΩΝΗ: ΟΡΘΙΩΝ 15 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων 12 ευρώ) | AMEA: 12 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση) | Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια (πληροφορίες τηλεφωνικά)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 211 77 01 700 | ct.gr