Είναι ο Νικήτας Βοστάνης που αλλάζει

Ο πληθωρικός Αλεξανδρινός συνθέτης με τις συνεχείς δημιουργικές του μεταμορφώσεις γίνεται σημείο αναφοράς

Είναι ο Νικήτας Βοστάνης που αλλάζει

Σημείο αναφοράς στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι γίνεται ο Αλεξανδρινός μουσικοσυνθέτης Νικήτας Βοστάνης. Με δυνατές συνεργασίες, με εμπνευσμένες δημιουργίες, με καλούς ερμηνευτές.

Νικήτας Βοστάνης: ο άξιος και «άγνωστος» συνεχιστής του ελληνικού  τραγουδιού | Enetpress

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου, στις 20.30 το βράδυ ο Νικήτας επιστρέφει στον Ιανό με ένα νέο άλμπουμ υπό μάλης. Η τελευταία συνεργασία του με τον αείμνηστο Μιχάλη Μπουρμπούλη ο οποίος πίστεψε στο δημιουργικό χάρισμα του Αλεξανδρινού φίλου του και στάθηκε δίπλα του σε αυτή την μεγάλη και δύσκολη πορεία προς την αναγνώριση.

Μιχάλης Μπουρμπούλης

Σε μια εποχή που η δημιουργική ικμάδα συνθετών και στιχουργών έχει ατονήσει, ο Νικήτας Βοστάνης διέτρεξε με τολμηρές δρασκελιές τη λεωφόρο της φήμης και κατάφερε να είναι σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους συνθέτες της χώρας.

«Είναι ο κόσμος που αλλάζει» | Νικήτας Βοστάνης | Εκδόσεις Καθρέφτης Ήχων Αληθινών | 19/03

Στο τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Είναι ο κόσμος που αλλάζει», από τις μουσικές εκδόσεις Καθρέφτης Ήχων Αληθινών, ο Βοστάνης δοκιμάζει την είσοδό του σε ένα βαθύτερο κόσμο ήχων, επιβάλλοντας μια νότα διεθνισμού που του δίνουν και οι κοσμοπολίτικοι στίχοι του Μπουρμπούλη. Στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα συμβάλλει καθοριστικά ο ποιοτικός τραγουδιστής Βασίλης Γισδάκης με την Χατζιδακική προϊστορία του αλλά και η πολύπειρη Μαρία Σουλτάτου με την συμμετοχή της σε δύο τραγούδια.

Βασίλης Γισδάκης

Μαρία Σουλτάτου

Την ερχόμενη Τρίτη στον Ιανό θα διαπιστώσουμε πράγματι πως δεν είναι «ο κόσμος που αλλάζει» είναι ο «Νικήτας Βοστάνης που αλλάζει» για το καλό του Ελληνικού τραγουδιού, για το καλό της ίδιας της μουσικής.

Βασικός ερμηνευτής είναι ο Βασίλης Γισδάκης ενώ συμμετέχει με δυό τραγούδια η Μαρία Σουλτάτου.

Για το cd θα μιλήσουν οι:

Λίνος Κόκοτος μουσικοσυνθέτης

Βερα Βασιλειου Πέτσα, ποιήτρια στιχουργός

Κώστας Λάζαρης, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός

Κώστας Παπασπήλιος, συγγραφέας

Κωστας Φασουλάς, στιχουργός,ραδιοφωνικός παραγωγός

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλ Youtube και στη σελίδα facebook του Ιανού.

Λίγα λόγια για το CD

Η κυκλοφορία του δίσκου έγινε λίγους μήνες πρίν φύγει απ΄τη ζωή ο ποιητής και στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του στενά σε όλες τις δισκογραφικες του δουλειές. Ειδικότερα ο Νικήτας Βοστάνης έχει κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη τρεις ολοκλήρωμένους κύκλους τραγουδιών (Εδώ Αλέξάνδρεια, Δεν νικιέται ο ήλιος, Είναι ο κόσμος που αλλάζει).

Το άκουσμα των τραγουδιών, παραπέμπει στις καλές εποχές του διαχρονικού τραγουδιού, όταν τις δουλειές υπέργαφαν ένας συνθέτης και ένας στιχουργός παράλληλα με μια εικαστική πρόταση για το εξωφυλλο. Η συγκεκριμμένη κυκλοφορία πλαισιώνεται από ζωγραφικούς πίνακες του σπουδαίου Αλεξανδρινού ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση στο εξώφυλλο και στο φυλλάδιο.

Τις ηχογραφήσεις του δίσκου επιμελήθηκε ενορχηστρωτικά ο κιθαριστής Δημήτρης Παπαγγελίδης με ένα εξαιρετικό επιτελείο μουσικών.