Τζαζ στο Χαϊδάρι με τον Βασίλη Κουτσονάνο

Το πιο hot jazz club της πόλης Jazzét Café, εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών “New Jazz Artists Concerts” με τον νέο ταλαντούχο κοντραμπασίστα Βασίλη Κουτσονάνο και το πρότζεκτ του με τίτλο Etesian, που πρωτοπαρουσίασε στην Αυστρία, τον Φεβρουάριο 2018.

Τζαζ στο Χαϊδάρι με τον Βασίλη Κουτσονάνο
Ο Βασίλης Κουτσονάνος σπούδασε ως υπότροφος jazz performance, σύνθεση και ενορχήστρωση στο Μουσικό Τμήμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Γκρατζ, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε jazz σκηνές της Κεντρικής Ευρώπης ήδη πριν από την αποφοίτησή του με εξέχουσες μορφές της jazz, όπως οι: Jay Clayton, Sheila Jordan, Norma Winstone, Mike Abene, Lars Danielsson, Jim Rotondi, Χρήστο Ραφαηλίδη, Πέτρο Κλαμπάνη, κ.ά. Έχει παίξει σε διεθνή φεστιβάλ jazz σε Αυστρία, Γερμανία, Λετονία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία, Ισπανία, κ.α. Ο Greg Cohen (John Zorn, Ornette Coleman) έχει χαρακτηρίσει το παίξιμό του «εκφραστικό, μελωδικό, βασισμένο στην υψηλή αισθητική», και ο Henning Bolte (All About Jazz, London Jazz News) «φρέσκο, με μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας που θυμίζει Δυτική Ακτή».
Το Etesian αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Βασίλη Κουτσονάνου. Oι συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από μελωδικότητα και περιεκτικότητα, καθώς διατρέχουν μια ευρεία γκάμα ηχοχρωμάτων που φανερώνουν επιρροές από συνθέτες όπως οι Kenny Wheeler, Enrico Pieranunzi, John Abercrombie, ενώ οι ενορχηστρώσεις κινούνται σε σύγχρονα ρεύματα και περιλαμβάνουν θέματα από τους Steve Swallow, Tom Harrell, κ.ά.
Μαζί του συμπράττουν τρεις ξεχωριστοί μουσικοί της νέας γενιάς τζαζιστών, γνωστοί στο αθηναϊκό κοινό της jazz, ο Θοδωρής Κότσυφας στην κιθάρα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο και ο Βασίλης Ποδαράς στα τύμπανα.
Οι τέσσερις μουσικοί θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις 22.00, στο Jazzét Café.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 5€
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 5815626

Jazzèt Cafè - ArteGa - Music Center Athens
Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι, 124 61, Τηλ. 210 5815626 jazzetcafe@hotmail.com