Eurovision 2024: Δεν πάει τελικά με τον Παλαιστίνιο η Ισλανδία (vids)

Χαμός στην επιλογή του τραγουδιού της Ισλανδίας

Eurovision 2024: Δεν πάει τελικά με τον Παλαιστίνιο η Ισλανδία (vids)

Το RÚV κατέληξε επιτέλους σε μια απόφαση. Η Ισλανδία θα συμμετάσχει κανονικά στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε με τη Hera Björk και το “Scared of Heights“.

Η Hera Björk στέφθηκε νικήτρια της εθνικής επιλογής της χώρας πριν μια εβδομάδα, ωστόσο η συμμετοχή της χώρας στον φετινό διαγωνισμό παρέμενε αβέβαιη στο μεσοδιάστημα.

Η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ισλανδίας

Τον Ιανουάριο, το RÚV δήλωσε ότι η συμμετοχή της χώρας στο Μάλμε είναι αβέβαιη και θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση του Söngvakeppnin 2024. Η απόφαση θα ληφθεί από την ομάδα του RÚV και τον νικητή της εθνικής επιλογής.

Τελικά, επιτεύχθηκε συναίνεση στην ομάδα του RÚV και η χώρα θα συμμετάσχει κανονικά στον διαγωνισμό.

Προβληματισμοί σχετικά με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του Söngvakeppnin 2024

Τα αποτελέσματα του Söngvakeppnin προκάλεσαν κύμα αρνητικού σχολιασμού στην Ισλανδία, αφού ενώ ο Παλαιστίνιος Bashar Murad κέρδισε τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, έχασε τελικά από την Hera Björk στον δεύτερο γύρο. Πολλοί θεατές εξέφρασαν ανησυχία για παρατυπίες στην ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι ψήφοι για τον Bashar Murad καταμετρήθηκαν τελικά για την Hera Björk. Στη συνέχεια, ο συνδημιουργός της συμμετοχής του Bashar Murad ζήτησε από τον φορέα μια ανεξάρτητη έρευνα των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρης αλήθεια και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, μια εκ των συνδημιουργών του “Scared of Heights”, η Ásdís María Viðarsdóttir, δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Μάλμε, καθώς διατηρεί επιφυλάξεις περί της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων που χάρισαν στη Hera Björk τη νίκη.

Η Ισλανδία θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 7 Μαΐου με την Hera Björk και το “Scared of Heights“. Θα είναι η δεύτερη φορά της Hera Björk στη σκηνή της Eurovision, έχοντας εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Ισλανδία το 2010.

Πηγή: eurovisionfun.com