Eurovision 2024: Με το Hurricane στο Μάλμε το Ισραήλ

Το Ισραήλ πάει στην Eurovision με το Hurricane

Eurovision 2024: Με το Hurricane στο Μάλμε το Ισραήλ

Σε επίσημη ανακοίνωση της η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση (ΚΑΝ), πληροφόρησε πως το νέο τραγούδι της Eden Golan με τίτλο Hurricane, εγκρίθηκε από την EBU και ως εκ τούτου είναι πλέον επίσημο πως θα διαγωνισθεί κανονικά στην Eurovision 2024!

To τραγούδι θα ανακοινωθεί σε μία ειδική εκπομπή την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21.30 ώρα Ελλάδας. Το Hurricane υπογράφουν οι Keren Pels, Avi Ohion και Stav Begar και έχει την ίδια μελωδία με το October Rain που είχε απορρίψει η EBU, θεωρώντας πως έχει πολιτικούς στίχους, αφού αναφερόταν στα γεγονότα του τρομοκρατικού χτυπήματος της Χαμάς, τον περασμένο Οκτώβρη στο νότιο Ισραήλ.

Ενώ αρχικά το ΚΑΝ ανέφερε πως δεν σκόπευε να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού και θα αποσυρόταν εκ τούτου από το διαγωνισμό, η παρέμβαση του προέδρου της χώρας φάνηκε πως ήταν καταλυτική. O Isaac Herzog προέτρεψε το ΚΑΝ να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στους στίχους του τραγουδιού, ώστε το Ισραήλ να μην λείψει από αυτή την σημαντική διεθνή διοργάνωση, δίνοντας χαρά με αυτό τον τρόπο στους πολέμιους της χώρας, που επιθυμούν την διεθνή απομόνωση της.

Πηγή: eurovisionfun.com