Eurovision 2024: Το Ισραήλ αλλάζει τραγούδι για να είναι «παρών»

Το Ισραήλ αλλάζει το τραγούδι του προκειμένου να είναι «παρών» στην Eurovision

Eurovision 2024: Το Ισραήλ αλλάζει τραγούδι για να είναι «παρών»

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, KAN, αλλάζει τραγούδι προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή της χώρας στην Eurovision.

Η ανακοίνωση του KAN

«Η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Εταιρεία εργάζεται τις τελευταίες εβδομάδες για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να επιτραπεί στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Παρά τη διαφωνία με την EBU, η οποία προσπάθησε να αποκλείσει τα δύο τραγούδια που υποβλήθηκαν από το Ισραήλ στον Διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι «έχουν πολιτικό χαρακτήρα», το KAN υιοθέτησε τη συμβουλή του προέδρου της χώρας, Yitzhak Herzog, ο οποίος στράφηκε προς το διοικητικό μας συμβούλιο και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, οι οποίες θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να διαγωνιστεί στη σκηνή της Eurovision.

Ο Πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι ακριβώς τη στιγμή που οι εχθροί μας επιδιώκουν να απωθήσουν και να μποϊκοτάρουν το Κράτος του Ισραήλ– το Ισραήλ πρέπει να υψώσει τη φωνή του, να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και να σηκώσει τη σημαία του σε κάθε παγκόσμιο γεγονός, ειδικά φέτος.

Το KAN επικοινώνησε με τους δημιουργούς των δύο επιλεγμένων τραγουδιών, το «October Rain» που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση και το τραγούδι «Dance Forever» που ήρθε στη δεύτερη θέση, και ζήτησε να αναπροσαρμόσουν τους στίχους, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία.

Με βάση τους νέους στίχους – το KAN θα επιλέξει το τραγούδι που θα σταλεί στην εποπτική επιτροπή της Eurovision, ώστε να εγκρίνουν τη συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 21:30, το KAN 11 θα μεταδώσει ειδική εκπομπή στην οποία θα αποκαλυφθεί το τραγούδι που θα σταλεί στη Eurovision και θα ερμηνεύσει η Eden Golan».