Eurovision 2024: Η Angelina Mango νικήτρια του Sanremo και πάει στο Μάλμε! (vids)

Η Angelina Mango θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη φετινή Eurovision

Eurovision 2024: Η Angelina Mango νικήτρια του Sanremo και πάει στο Μάλμε! (vids)

Η μεγάλη νικήτρια του Sanremo 2024, Angelina Mango, επιβεβαίωσε πως αποδέχεται το δικαίωμά της να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2024, τον Μάιο στο Μάλμε με το τραγούδι που της έφερε την νίκη στο φεστιβάλ, La Noia.

Η Angelina Mango κατάφερε να κερδίσει στο 74ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, παρά το γεγονός πως ο Geolier κέρδισε στην τηλεψηφοφορία με ποσοστό ρεκόρ, φθάνοντας το 60%. Η στήριξη που έλαβε από τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των ραδιοφώνων την έφεραν στην πρώτη θέση και έτσι της έδωσαν το δικαίωμα να είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2024. Η 22χρονη ερμηνεύτρια αποδέχθηκε το δικαίωμά της αυτό και έτσι θα την δούμε τον Μάιο στο Μάλμε, να εκπροσωπεί την Ιταλία στον διαγωνισμό.

Τρεις μόλις γυναίκες εκπροσώπησαν την Ιταλία από την επιστροφή της χώρας στον διαγωνισμό το 2011 με όχι και πολύ καλά αποτελέσματα, αφού μόνο η Nina Zilli κατόρθωσε να βρεθεί στο τοπ10, με τις Emma και Francesca Michielin να τερματίζουν στην 21η και 16η θέση αντίστοιχα.

Το τραγούδι με το οποίο η Angelina Mango θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2024 είναι το La Noia, το τραγούδι με το οποίο κέρδισε στο Sanremo. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Dardust, ο οποίος φέτος υπογράφει και την συμμετοχή του Λουξεμβούργου.