Eurovision 2024: Οριστικό. Εκτός του φετινού διαγωνισμού η Ρουμανία

Η Ρουμανία οριστικά δεν θα είναι στη φετινή Eurovision 

Eurovision 2024: Οριστικό. Εκτός του φετινού διαγωνισμού η Ρουμανία

Το διοικητικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας (TVR) δεν ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2024.

Οι οικονομικοί περιορισμοί και η επιθυμία να εκπροσωπηθεί η Ρουμανία σε υψηλό επίπεδο είναι οι λόγοι για τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η TVR δεν θα συμμετάσχει στη φετινή έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε.

Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση, 25 Ιανουαρίου, με 5 ψήφους «ναι», 4 «αποχές» και 4 «κατά».

Επίσης σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2024, ο οποίος δεν περιέχει αρκετά κονδύλια για να εγγυηθεί τη συμμετοχή της Ρουμανίας σύμφωνα με τα ολοένα και πιο υψηλά πρότυπα του διεθνούς διαγωνισμού.

Αν και επωφελήθηκε από την παράταση της προθεσμίας επιβεβαίωσης της συμμετοχής της στην Eurovision 2024 από την EBU, η TVR αναγκάζεται να αναβάλει τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για μελλοντική έκδοση, ίσως τον επόμενο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί με 37 χώρες, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί και εφόσον η Ισλανδία δεν αποσύρει τη συμμετοχή της λόγω του Ισραήλ.

Πηγή: eurovisionfun.com