Σπάνιο υλικό των «Beatles» με αφορμή την 50η επέτειο του «White Album»

Επετειακό βίντεο με σπάνιο υλικό από τις συναυλίες των Beatles κυκλοφόρησε από την Apple Music

Σπάνιο υλικό των «Beatles» με αφορμή την 50η επέτειο του «White Album»

Mε αφορμή την 50η επέτειο από την κυκλοφορία του θρυλικού διπλού άλμπουμ του συγκροτήματος, «White Album».

Το βίντεο με το σπάνιο υλικό θα συνοδεύει το «Glass Onion», το τρίτο τραγούδι της πρώτης πλευράς του ένατου άλμπουμ των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε το 1968, περιλαμβάνοντας κλασικά κομμάτια, όπως το «Back in the U.S.S.R.», το «Ob-La-Di, Ob-La-Da» και το «While My Guitar Gently Weeps».

Τα 50 χρόνια από τη «γέννηση» του άλμπουμ θα εορτασθούν με μία επετειακή «σπέσιαλ» επανέκδοση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου. Ο Τζάιλς Μάρτιν, γιος του επί χρόνια παραγωγού των «Σκαθαριών», Τζορτζ Μάρτιν, ανέλαβε το νέο μιξάρισμα και των 30 κομματιών του δίσκου.

Πέραν των τραγουδιών της αυθεντικής πρώτης έκδοσης του άλμπουμ, η νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει και 27 ακουστικές ηχογραφήσεις του πρωτότυπου υλικού, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του Τζορτζ Χάρισον, πριν το συγκρότημα μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του άλμπουμ.

Επίσης, το ογκώδες αυτό υλικό θα συνοδεύεται από 50 ακόμη ηχογραφήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του συγκροτήματος στο στούντιο.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr