Η Νατάλια Τρουλ σε έργα Μπετόβεν στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

15 Μαρτίου η διακεκριμένη σολίστ θα ερμηνεύσει Μπετόβεν για το Αθηναϊκό κοιινό στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Η Νατάλια Τρουλ σε έργα Μπετόβεν στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Μια μοναδική βραδιά πιάνου με τη σολίστ Natalia Trull (Νατάλια Τρουλ) σε έργα για πιάνο του Μπετόβεν, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στις 15 Μαρτίου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Η διακεκριμένη σολίστ, μέλος πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου και καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Τσαϊκόβσκυ της Μόσχας, θα ερμηνεύσει σημαντικά έργα για πιάνο του Μπετόβεν: τη Σονάτα για πιάνο αρ. 17 σε ρε ελάσσονα έργο 31, αρ. 2, The Tempest, τη Σονάτα για πιάνο αρ. 21 σε Ντο μείζονα έργο 53, Waldstein την Φαντασία για πιάνο σε σολ ελάσσονα έργο 77, και τη Σονάτα για πιάνο αρ. 32 σε ντο ελάσσονα έργο 111.

Η Natalia Trull άρχισε να σπουδάζει πιάνο στην πόλη που γεννήθηκε, την Αγία Πετρούπολη. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Μόσχα και συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Τσαϊκόβσκυ όπου ανάμεσα στους δασκάλους της ήταν οι Y. Zak, M. Voskresensky και T. Kravchenko. Η καριέρα της ως σολίστ ξεκίνησε το 1983, χρονιά κατά την οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου του Βελιγραδίου. Ωστόσο, η μεγάλη επιτυχία ήρθε γι' αυτήν το 1986, όταν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου Τσαϊκόβσκυ. Το κοινό εντυπωσιάστηκε από τις ερμηνείες της σε έργα συνθετών όπως ο Σούμπερτ και ο Στραβίνσκυ. Το 1993 η Natalia Trull τιμήθηκε με το Grand Prix στον διαγωνισμό Piano Masters του Μόντε Κάρλο (όπου γίνονται δεκτοί ως συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, μόνο νικητές διεθνών διαγωνισμών).

Ο απόλυτος έλεγχος και η εξαιρετική δεξιοτεχνία καθιστούν τη Natalia Trull δημοφιλέστατη ερμηνεύτρια ανά τον κόσμο. Στο παρελθόν έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική του Λος 'Αντζελες, την Ορχήστρα του Μόντε Κάρλο, και με όλες τις μεγάλες ρωσικές συμφωνικές ορχήστρες. Έχει συμπράξει επίσης με μαέστρους όπως οι Raphael Frubeck de Burgos, Raymond Leppard, Jean-Bernard Pommier, Gennady Rozhdestvensky, Vassily Sinaisky, Yuri Temirkanov.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κοντσέρτα για πιάνο, ενώ ειδικότερα το Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Τσαϊκόφσκι θεωρείται το «δυνατό χαρτί» της, και το έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 φορές σε κορυφαίες αίθουσες συναυλιών.

Η Natalia Trull προσκαλείται συχνά να διδάξει στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Νότιο Αμερική. Είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, ενώ συμμετέχει ως μέλος κριτικών επιτροπών σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου.