Η Ελένη Βιτάλη στη «Βαβέλ»

Η Ελένη Βιτάλη στη νέα μουσική σκηνή Βαβέλ

 Η Ελένη Βιτάλη στη «Βαβέλ»

Η Ελένη Βιτάλη δε χρειάζεται συστάσεις. Εδώ και δεκαετίες υπηρετεί με ένστικτο, ακατάβλητη πίστη και συνέπεια το ελληνικό τραγούδι χωρίς ταμπέλες, μακριά από γενικεύσεις και ταξινομήσεις. Το κρυστάλλινο ταλέντο της λάμπει διαχρονικά στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, ανόθευτο και αξεθώριαστο ενώ το προσωπικό της ήθος, παραμένει αδιαπραγμάτευτο.

Η καλλιτεχνική της πορεία, από την αρχή της, με τις δημοτικές καταβολές, μέχρι σήμερα στα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά κομμάτια που εξερευνά με την πολύτιμη συμβολή του Νίκου Ξύδη, φανερώνει μια καλλιτέχνιδα που τολμά και δοκιμάζει, που δε φοβάται καμία «άγνωστη περιοχή».

Αυτόν τον χειμώνα, η Ελένη Βιτάλη έρχεται στη μουσική σκηνή ΒΑΒΕΛ για να μας ζεστάνει με τις αυθεντικές ερμηνείες της και να φωτίσει τις χειμωνιάτικες νύχτες μας με το άστρο της. Μαζί της, μια μουσική παρέα, ένα «πάντρεμα» μουσικών που τους ενώνει το πάθος, η καλλιτεχνική τρέλα και η αγάπη για τη γιορτή, μια λαμπερή βεγγέρα με μουσικές κάθε είδους.

Στη ΒΑΒΕΛ, λοιπόν, θα συντροφεύουν την Ελένη Βιτάλη:

Ο Θοδωρής Κοτονιάς. Ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες τραγουδοποιούς ο οποίος κρατά τα «Κλειδιά» της επιτυχίας και συναντά την παραδοσιακή μουσική μέσα από ροκ διαθέσεις, παντρεύει το λυρικό πάθος με τη ροκ απλότητα.

Η Sadahzinia, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου. Με μια διαδρομή από τους Active Member έως σήμερα η Sadahzinia δίκαια θεωρείται η πρώτη hip hop Ελληνίδα καλλιτέχνης. Με μια διευρυμένη καλλιτεχνική κουλτούρα που δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, διακρίνεται για τη δημιουργικότητα και την πληθωρικότητά της, πάντα ανήσυχη και ανατρεπτική.

Η Νίκη Ξυλούρη. Κουβαλώντας ένα όνομα με βαριά μουσική παράδοση, μένει πιστή στο είδος της μαντινάδας και στο μέτρο του δεκαπεντασύλλαβου ενώ συχνά τα «μπερδεύει» ευφάνταστα με τα πιο απρόσμενα ακούσματα. Είναι βασικό μέλος του συγκροτήματος της πειραματικής jazz σκηνής “Harper Xylouri” και μέλος της πολυπολιτισμικής μπάντας “Festa Adriatico Valcanica”.

Sadahzinia και Νίκη Ξυλούρη γίνονται ένα πάνω στη σκηνή, ενώνουν τις προσωδίες τους σε έναν μουσικό διάλογο, όπου το hip hop και οι ρίμες συναντούν την παράδοση και τον δεκαπεντασύλλαβο.

Οι ΤΖΟΥΜ. Το συγκρότημα που συνεργάζεται με την Ελένη Βιτάλη τα τελευταία χρόνια, με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις τους και τη σύγχρονη ματιά τους μπορούν να ξεσηκώσουν και το πιο δύσκολο κοινό. Μουσικά τολμηροί και ξεχωριστοί.

Μαζί τους οι:

Αποστόλης Βαγγελάκης – πνευστά

Νίκος Ξύδης – ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο

Νίκος Σαμαράς – μπουζούκι, μαντολίνο, τρομπέτα, τζουρά

Δημήτρης Σίντος – πιάνο, μπάσο

Γιώργος Σκορδαλός – κρητική λύρα, λαούτο

Θάνος Τσελεμπής – τύμπανα

Τον ήχο έχει επιμεληθεί o Νίκος Λαγός

Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 16/12 Εως: 6/1

Σάββατα & Κυριακές 24, 31/12 στις 22:30

Τοποθεσία:

Βαβέλ, Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης 1, Ταύρος

Eισιτήρια:

Γενική Είσοδος - Μπαρ: 20 ευρώ (περιλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ: 210 3414 000