Ποιος είναι ο ηλεκτρονικός ήχος της Μεσογείου;

Ένα φουτουριστικό, dance φεστιβάλ με επιρροές από παραδοσιακά στοιχεία της Μεσογείου, βγάζει το Stegi Radio από το studio και το μεταφέρει στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που συναντιούνται άνθρωποι από όλες τις γωνίες του κόσμου. Εμπνευσμένο από το παρελθόν και συντονισμένο στο μέλλον, το φεστιβάλ Mediterranean Futures επιστρέφει στην Κυψέλη.

Ποιος είναι ο ηλεκτρονικός ήχος της Μεσογείου;

21.10.2023 | Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα) | 17:30
Είσοδος ελεύθερη

Αντλώντας έμπνευση από τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των ήχων της Μεσογείου, το Stegi Radio κατασκευάζει ένα μουσικό μωσαϊκό με τους φουτουριστικούς, Middle-Eastern club ήχους του ZULI, την ενέργεια της αφρικανικής διασποράς που μεταφέρει η Shannen SP, το αισθησιακό dancehall της Scorpio Qveen και τους φρέσκους, θραυσματικούς ήχους των BUILTONSOIL.

Συνεχίζοντας την έρευνά του μέσα από τη σειρά events Mediterranean Futures, το Stegi Radio δημιουργεί έναν χάρτη που ενώνει την Αθήνα με το Κάιρο, τη Μασσαλία και το Λονδίνο. Αναζητά τα σημεία όπου το καινούριο αγκαλιάζει ή έρχεται σε ρήξη με την παράδοση και καλεί τη γειτονιά της Κυψέλης να γιορτάσει με τους νέους ήχους των ηλεκτρονικών σκηνών της Μεσογείου.

Ένα dance festival με τον ZULI, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας new club σκηνής με βάση του το Κάιρο, και τη Shannen SP, δυναμική εκφράστρια των global underground μουσικών ρευμάτων με έδρα το Λονδίνο, να συνομιλούν με την dancehall καλλιτέχνιδα Scorpio Qveen από τη Μασσαλία και την ανερχόμενη μουσική κολεκτίβα των BUILTONSOIL από την Αθήνα, σε μια βραδιά που φέρνει τη σαρωτική ενέργεια των υβριδικών ήχων του μέλλοντος στην Κυψέλη.

O online ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης εκπέμπει 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Πάντα σε κίνηση.

Το Movement Radio μεγαλώνει, εξελίσσεται, μεταμορφώνεται και κλείνει τρία χρόνια από τη δημιουργία του. Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός της Στέγης ακολουθώντας σταθερά όλα όσα τον συνδέουν με το όνομά του, δεν μένει ποτέ στάσιμος. Moving on to greater things, το Movement μετονομάζεται σε Stegi Radio και όπως σε κάθε εξέλιξη, κρατά όσα τον έχουν προσδιορίσει μέχρι σήμερα: διατηρεί τις ισχυρές συνδέσεις ανάμεσα στην αθηναϊκή μουσική σκηνή, τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο, και προχωρά μπροστά, με το βλέμμα στο μέλλον. Έχοντας πάντοτε ως βάση του την Αθήνα, αναλαμβάνει την επιμέλεια των μουσικών δρώμενων της Στέγης και επεκτείνεται μέσα στην πόλη με events, ομιλίες και workshops.