Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Μια μουσική κρουαζιέρα, ένα πάρτυ εν πλω

Τέσσερις μουσικοί, βίντεο με τοπία της Τήνου και της βόρειας Νορβηγίας, πάρτυ εν πλω και προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης που συναντιούνται στην κοιλιά μιας φάλαινας.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση:  Μια μουσική κρουαζιέρα, ένα πάρτυ εν πλω

Μια σουρεαλιστική κρουαζιέρα από τη Μεσόγειο στις Βόρειες χώρες, με επίκεντρο το ταξίδι του Πυθέα, του μεγάλου Έλληνα εξερευνητή της αρχαιότητας.

Μια θαλάσσια ιστορία, ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από 13 έως τις 15 Οκτωβρίου με τους θεατές/επιβάτες πάνω στην Κεντρική Σκηνή.

Δυσκολεύεστε να επιπλεύσετε στη ζωή; Νιώθετε μπλεγμένοι στο δίχτυ της καθημερινής ρουτίνας και θέλετε να ξεφύγετε; Επιβιβαστείτε σε ένα από τα υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια του στόλου της Pytheas Travels και απολαύστε την πιο ωκεάνια εμπειρία της ζωής σας. Μια μουσική κρουαζιέρα με επιβάτες τέσσερις μουσικούς του Ergon Ensemble και φόντο την προβολή ενός βίντεο: ένα compilation από animation, live γυρίσματα σε καράβι και σε διάφορες τοποθεσίες στην Τήνο και στη βόρεια Νορβηγία, καθώς και green screen πλάνα – όλα με έμπνευση από το θαλάσσιο στοιχείο. Η εμβυθιστική εμπειρία του “Pytheas Travels” περιλαμβάνει επίσης πολλές σουρεαλιστικές πινελιές, όπως πολυτελή πάρτυ, μια μεγάλη πυρκαγιά, αλλά και προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης που συναντιούνται στην κοιλιά μιας φάλαινας. Επιβιβαζόμαστε;

Ο τίτλος της παράστασης αναφέρεται στο ιστορικό ταξίδι του Πυθέα του Μασσαλιώτη, του Κολόμβου της αρχαιότητας, ο οποίος το 325 π.Χ. έπλευσε βόρεια από τη Μασσαλία έως το μέρος που ονόμασε Έσχατη Θούλη, για να συναντήσει την «παγωμένη θάλασσα». Αδυνατώντας να συνεχίσει την εξερεύνηση των μυθικών χωρών της βόρειας Ευρώπης, ο Πυθέας επέστρεψε στη Μεσόγειο και κατέγραψε το θρυλικό ταξίδι του σε ένα χειρόγραφο, με τίτλο «Περί ωκεανού», το οποίο χάθηκε για πάντα στη μεγάλη φωτιά της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

Το “Pytheas Travels” είναι μια σκηνοθετημένη οπτικοακουστική προσομοίωση της εμπειρίας του να είσαι πάνω σε ένα επιβατηγό πλοίο, ταξιδεύοντας από τη Μεσόγειο με προορισμό τις θάλασσες της Σκανδιναβίας. Πρόκειται για μια θαλάσσια ιστορία, ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές.

Τη μουσική υπογράφει η πρωτοπόρος Νορβηγίδα συνθέτρια και περφόρμερ Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (Μάγια Σόλβαϊγκ Κγέλστραπ Ράτκγε), για την οποία το 2015 οι Financial Times έγραψαν πως «φέρνει μια άγρια περιφρόνηση για τη συμβατική φόρμα, μαζί με μια υπερβολική φαντασία, συνδέοντάς τα όλα με μια γοητεία για την ανθρώπινη φωνή και τις επικοινωνιακές της δυνατότητες. Τα έργα της είναι θεατρικά, συναρπαστικά και άκρως διαφορετικά μεταξύ τους».


Μια δημιουργία των Hypercomf και της Maja S. K. Ratkje
Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Σκηνοθεσία ταινίας: Hypercomf
Μουσική Σύνθεση: Maja S. K. Ratkje

Ελληνικό μουσικό σύνολο: Ergon Ensemble: Μάνος Βεντούρας (γαλλικό κόρνο), Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (μπάσο τρομπόνι), Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης (βιολί), Δημήτρης Τραυλός (βιολοντσέλο)

Νορβηγικό μουσικό σύνολο: Tøyen Fil og Klafferi: Hanne Jones Rekdal (φλάουτο & τούμπα), Elena Perales Andreu (μπάσο κλαρινέτο), Eira Bjørnstad Foss (βιολί), Marianne Baudouin Lie (βιολοντσέλο), Tove Margrethe Erikstad (βιολοντσέλο / επί σκηνής στο Όσλο)

Συμμετείχαν επίσης στην ηχογράφηση οι εξής μουσικοί: Amund Sjølie Sveen, Craig Snowden, Richard Burrows
Φωνή γυναίκας από τα ηχεία: Guri Glans
Φωνή Πυθέα στα νορβηγικά (νορβηγική εκδοχή): Torbjørn Davidsen
Φωνή Πυθέα στα ελληνικά (ελληνική εκδοχή): Κώστας Μπερικόπουλος
Ηχογράφηση μουσικών στην Αθήνα: Jacopo Fokas στα Antart Studios
Στούντιο ηχογράφησης φωνής του Πυθέα στην Αθήνα: Bounce Music Productions / Νάσος Στεργίου
Animation, Modelmaking & VFX από τους: Out .There
Φωκίων Ξένος, Animation Direction
Στέφανος Πλέτσης, VFX Direction & Production Design
Χρήστος Παναγιώτου, Lead VFX Art & Modelmaking
Γιάννης Ράλλης, VFX Assistance
Στάθης Μαρκόπουλος, Shrimp Puppetmaking
Χρήστος Φουσέκης, Νίκος Μπουρλούκας, Δήμητρα Χασιακή, Art Department Assistance
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξανδρος Τηνιακός
Χρωματική επεξεργασία: Δημήτρης Καρτέρης
Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου
Μοντέλο: Ιάσονας Λάιος
Συγχρονισμός Ζωντανού Ήχου, Βίντεο & Φωτισμών: Trond Kjelsås
Συντελεστές Σκηνής
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ενδυματολόγος: Λίτα Κοκκονάρη

Συντελεστές Στέγης Ιδρύματος Ωνάση
Επικεφαλής Σύμβουλος : Χρήστος Καρράς
Γενικός συντονισμός προγράμματος Transmissions: Ντόρα Βουγιούκα, Βέρα Πετμεζά
Επικεφαλής Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Παραγωγός: Δέσποινα Σιφνιάδου

To «Pytheas Travels» είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Ultima Oslo Contemporary Music Festival (Νορβηγία), στο πλαίσιο του έργου TRANSMISSIONS που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Διμερών Σχέσεων του ΧΜ ΕΟΧ (EEA and Norway Grants) περιόδου 2014-2021.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
13 – 15 Οκτωβρίου 2023
Κεντρική Σκηνή
Διάρκεια: 60’

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Έναρξη Προπώλησης: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου | 17:00
Κανονικό: 24 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 19 €
Παρέα 10+ άτομα: 17 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €
Συνοδός ΑμεA: 10 €

Με την υποστήριξη της TicketMaster

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία digital ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας, εναλλακτικά αποθηκεύστε το εισιτήριό σας στο android ή IOS wallet σας ή τυπώστε το και μπείτε απευθείας στην αίθουσα.

ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
2111981784

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
2130178200

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑμεΑ
2130178036 και infotickets@onassis.org

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107)
Τα ταμεία της Στέγης λειτουργούν μόνο τις ημέρες των παραστάσεων


Διαβάστε περισσότερα