Τρεις καλλιτέχνες του Μάλι στο Θέατρο Ροές

Η ομάδα Yeelen υποδέχεται την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, τρεις μοναδικούς καλλιτέχνες από την αφρόκρεμα των καλλιτεχνών του Μάλι.

Τρεις  καλλιτέχνες του Μάλι στο Θέατρο Ροές

Ο Brahima Bandougou Coulibaly στον χορό και στη μουσική, ο Oumar Kone στα κρουστά και ο Adama Coulibaly στην αφρικάνικη άρπα Νγκόνι, σε ένα live αφιερωμένο στη βαθειά παράδοση του Μάλι.

Μαζί τους η ομάδα αφρικάνικου χορού και μουσικής yeelen.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Brahima Bandjougou Coulibaly
Χορευτής/χορογράφος/μουσικός, ο άνθρωπος που ταξίδεψε σε όλα τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Μάλι και των παραμεθόριων περιοχών του, παρατηρώντας και ζώντας δίπλα σε μοναδικούς ανθρώπους, αποκτώντας τη γνώση των μυστικών των παραδοσιακών χορών -πολύ συχνά ιερών- έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, να μας μυήσει μέσα από το χορό και τη διδασκαλία του στο βαθύτερο νόημα του αφρικάνικου χορού.

Oumar Koné
Έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος σολίστας του Μάλι και είναι ο κύριος djembefola της ομάδας χορού Sewa du Djifili. Από μικρός ταξίδεψε με την ομάδα του σε πολλά χωριά και περιοχές του Μάλι μαζί με μεγάλους τραγουδιστές και χορευτές της πατρίδας του. Ειδικεύεται στην εκμάθηση παραδοσιακών κρουστών και στη μουσική συνοδεία ομάδων χορού.

Adama Coulibaly
Προερχόμενος από οικογένεια κυνηγών-αγροτών, ο Adama Coulibaly, όπου Coulibaly είναι ένα όνομα με κύρος και ισχυρούς συμβολισμούς, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η μουσική ήταν πανταχού παρούσα. Σε ηλικία 6 ετών έμαθε να παίζει την άρπα των κυνηγών, το donso n’goni, το έμβλημα της κοινωνίας των κυνηγών. Ένα όργανο σχεδόν ιερό, όπου πέρα από την κοινωνική του λειτουργία, έχει και μία πνευματική λειτουργία, καθώς θεωρείται ότι συνδέει τον ορατό με τον αόρατο κόσμο και πως κάθε χορδή έχει μια συγκεκριμένη δύναμη. Αυτός ο μοναδικός καλλιτέχνης, στο πλευρό του θρυλικού Sibiri Samake για 20 χρόνια, εμφανίζεται και ηχογραφεί με την μπάντα BKO quintet.

Πληροφορίες
Είσοδος: 13€ και 10€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα 118 54

Ώρα έναρξης: 21.30

Προκράτηση/Info: yeelenathens@gmail.com και 6940774237

Ακολουθεί διήμερο workshop με τους καλλιτέχνες το ΣΚ 30/9 και 1/10