Eurovision 2024: Με Silia Kapsis η Κύπρος (vid)

Με τη Silia Kapsis θα πάει η Κύπρος στην προσεχή Eurovision 

Eurovision 2024: Με Silia Kapsis η Κύπρος (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες του OGAE Greece, η Silia Kapsis είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε από τις 7 έως 11 Μαΐου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ομογενή από την Αυστραλία, θα δοκιμάσει την τύχη της στον Διαγωνισμό της Eurovision η Κύπρος.

Μπορούμε να πούμε ότι λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο πάρθηκε η απόφαση για τον καλλιτέχνη που τελικά θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Εν αναμονή λοιπόν της ανακοίνωσης και επιβεβαίωσης του ΡΙΚ και φυσικά για τις λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Silia στο Μάλμε. Το τραγούδι της αναμένεται να είναι με pop dance διαθέσεις!

Η φετινή διαδικασία της Κύπρου πέρασε από ουκ ολίγες περιπέτειες. Σχεδιάστηκε να στηθεί ένα talent show για να προκύψει ο εκπρόσωπος για το 2024. Το talent show ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά μετά από μια αρκετά περιπετειώδη διαδικασία κρίθηκε παράτυπο από την EBU αφού εμπλέκονταν τα ραδιοκύματα άλλης διαγωνιζόμενης χώρας και κανάλι μη μέλος της EBU. Έτσι λοιπόν, το ΡΙΚ στράφηκε στην απευθείας ανάθεση και η Silia Kapsis θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2024.

Αν δεν έχετε ξανακούσει τη Silia Kapsis, αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε ένα πολύ νέο κορίτσι, μόλις 16 ετών, αφού γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2006! Είναι γέννημα-θρέμμα Αυστραλίας, αλλά ο πατέρας της είναι από την Κύπρο και η μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Παρά την ηλικία της, είναι χορεύτρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί στην ταινία μικρού μήκους "Pearly Gates" και την τηλεοπτική σειρά "Welcome to our lockdown", έχει κάνει πέρασμα από το TV show της Jennifer Hudson και εγινε και παρουσιάστρια των ειδήσεων στο Nickelodeon Australia. To πρώτο της σινγκλ κυκλοφόρησε το 2022 με τίτλο "Who am I" και μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω: