Moment's notice: Ο Μακόι Τάινερ αγαπούσε τις συνθέσεις του Κολτρέιν

Μια από τις πιο καθιερωμένες συνθέσεις στο ρεπερτόριο της τζαζ που έγραψε ο Τζον Κολτρέιν αποδεικνύεται το αγαπημένο standard για τον Μακόι Τάινερ.

Moment's notice: Ο Μακόι Τάινερ αγαπούσε τις συνθέσεις του Κολτρέιν

Στην ιστορία της τζαζ δεν θα συναντήσεις εύκολα πιανίστες με την επινοητικότητα και την δεξιοτεχνία του Μακόι Τάινερ. Ο μουσικός αυτός που ήταν παρών στις κατακλυσμιαίες αλλαγές της αυτοσχεδιαστικής μουσικής είχε τις προτιμήσεις του και αυτό φαίνεται από το πόσο συχνά επαναλαμβάνει αυνθέσεις του Κολτρέιν όπως το Moment's notice είτε στις ζωντανές εμφανίσεις του είτε στην δισκογραφία. Ο Μακόι Τάινερ συνεργάστηκε στενά με τον Κολτρέιν τόσο στα στούντιο όσο και στα διάφορα τζαζ κλαμπ.

Το Moment's notice γράφτηκε από τον Τζον Κολτρέιν και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Blue train το 1958. Ο Μακόι Τάινερ το επανέλαβε είκοσι χρόνια αργότερα το 1977 στο Supertrios και στο Passion Dance το 1978, δισκογραφικές δουλειές στις οποίες συμμετείχαν ο Ρον Κάρτερ και ο Τόνι Γουίλιαμς.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Μακόι Τάινερ το παρουσιάζει ενώπιον του κοινού το 2002, παρέα με τους Bobby Hutcherson - vibes, Charnett Moffett - bass, Eric Harland - drums.