Σιώτας και Γκόνης στο Faliro Summer Theater

Ζωντανή παρουσίαση από Φώτη Σιώτα και Θοδωρή Γκόνη του πρώτου κοινού δίσκου τους στο Faliro Summer Theater. Συμμετέχει και η Δήμητρα Γαλάνη. 

Σιώτας και Γκόνης στο Faliro Summer Theater

Ο Φώτης Σιώτας και ο Θοδωρής Γκόνης παρουσιάζουν ζωντανά τον πρώτο δίσκο που έφτιαξαν μαζί, τις εκλεκτικές συγγένειες, τα αγαπημένα «πρώτα», τα μεγάλα τραγούδια, που τους κινητοποίησαν για να προκύψουν τα δικά τους «δεύτερα», στο Faliro Summer Theater.

Οικοδεσπότες ο Θοδωρής Γκόνης, ο Φώτης Σιώτας και 30 μουσικοί, τεχνικοί, τραγουδιστές θα ανασύρουν το πρώτο αποτύπωμα τις αρχικής ηχογράφησης. Με τη βασική τραγουδίστρια του δίσκου, την υπέροχη Ιουλία Καραπατάκη, με δύο από τις πιο μεστές νέες ανδρικές φωνές τον Σταμάτη Αναστόπουλο και τον Βασίλη Προδρόμου, και επίσημους καλεσμένους τον αγαπημένο Σωκράτη Μάλαμα και τη σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη.

Οι δύο δημιουργοί κυκλοφόρησαν έναν ακόμα δίσκο μαζί το 2022 (Δύο Λάθη) αφού δοκιμάστηκαν και «έδεσαν» το 2019 στο άλμπουμ «Τα δεύτερα γιατί κουράστηκαν τα πρώτα» (Ogdoo Music Group). Έναν σύγχρονο λαϊκό δίσκο σαν τους παλιούς, με ιδιαίτερο και ελκυστικό ήχο που συνδυάζει δύο μουσικούς κόσμους, δημιουργώντας ένα νέο, άφθαρτο άκουσμα που φέρει στον πυρήνα του την λαϊκή κουλτούρα και παράδοση, αλλά και την σύγχρονη αντίληψη των δύο εξαιρετικών δημιουργών, για το δημοφιλές μουσικό είδος που συνεχίζει την μακρά πορεία του δείχνοντας την αντοχή και την προσαρμοστικότητά του στις νέες κοινωνικές συνθήκες. 4 χρόνια μετά επιστρέφουν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν ξανά τον πρώτο καρπό της συνεργασίας τους με την δύναμη και τα χρώματα μιας μεγάλης ορχήστρας.

Στο Faliro Summer Theater, σε μια καλοδουλεμένη παράσταση, o Φώτης Σιώτας μαζί με τους μουσικούς που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του δίσκου θα παίξουν όλα τα τραγούδια από τα «δεύτερα», θα μας πουν τις ιστορίες τους, θα μοιραστούν μαζί μας αισθήματα και αναμνήσεις και θα αποτυπώσουν ανάγλυφα τον σύγχρονο λαϊκό ήχο. Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε και τα πολύ αγαπημένα «Τα λόγια είναι γράμματα», «Τα δεύτερα», «Το νησί μου» με τις ερμηνείες σπουδαίων σύγχρονων ερμηνευτών αλλά και τραγούδια των Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Μητσάκη και άλλων.

Ταυτότητα συναυλίας:

Φώτης Σιώτας και Θοδωρής Γκόνης

Τραγουδούν: Ιουλία Καραπατάκη, Σωκράτης Μάλαμας, Σταμάτης Αναστόπουλος, Βασίλης Προδρόμου

Special guest: Δήμητρα Γαλάνη

Μουσικοί:

Μπουζούκι: Μανώλης Πάππος

Κλασσική και λαϊκή κιθάρα: Γιώργος Φουντούκος

Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τσεκούρας

Μπαγλαμά και λαϊκή κιθάρα: Βασίλης Προδρόμου

Λαούτο και λαϊκή κιθάρα: Δημήτρης Σίντος

Λάφτα και μπουζούκι: Νίκος Μέρμηγκας

Κρουστά: Νίκος Μανίσαλης, Άγγελος Πολυχρόνου

Κλαρίνο: Διονύσης Θεοδώσης

Χαβάγια: Κωστής Κωστάκης

Βιολιά: Φώτης Σιώτας, Αλέξανδρος Ιακώβου, Μιχάλης Βρέττας, Καλογιάννης Βεράνης, Εύρος Βοσκαρίδης, Γιάννης Πούλιος, Ιάσονας Κτενάς, Χρήστος Ψαρομήλιγκος, Γιάννης Κονταράτος, Σάκης Καρακώστας

Βιολοντσέλα: Δέσποινα Σπανού, Αναστάσης Μισυρλής, Νίκος Παπαϊωάννου

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 15/9

21:00 | Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Τοποθεσία:

Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO

Eισιτήρια: Από 12€

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.: 210 921 3310