Πέθανε η CoCo Lee, η φωνή της «Μουλάν» (vids)

Σε ηλικία 48 ετών πέθανε η τραγουδοποιός CoCo Lee που είχε "δανείσει" τη φωνή της στη "Μουλάν". Η μάχη με την κατάθλιψη και η πορεία της στο τραγούδι.

Πέθανε η CoCo Lee, η φωνή της «Μουλάν» (vids)

Την είδηση θανάτου της CoCo Lee, σε ηλικία 48 ετών, γνωστοποίησαν οι αδερφές της, Carol και Nancy Lee.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, που είχε δανείσει τη φωνή της στη "Μουλάν", έδινε μάχη με την κατάθλιψη ενώ, σύμφωνα με τις αδερφές της, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο σπίτι της την Κυριακή (2/7).

"Με μεγάλη λύπη, είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τα πιο σπαρακτικά νέα: η CoCo έπασχε από κατάθλιψη μερικά χρόνια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραστικά τους τελευταίους μήνες. Αν και η CoCo ζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς αυτός ο δαίμονας μέσα της την κυρίευσε", έγραψαν οι αδερφές της σε ανάρτηση στα social media.

Ενώ πρόσθεσαν ότι "στις 2 Ιουλίου, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρά τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες στο νοσοκομείο για τη διάσωση και την επαναφορά της μετά το κώμα, τελικά πέθανε στις 5 Ιουλίου 2023".

Ποια ήταν η CoCo Lee

Γεννημένη στις 17 Ιανουαρίου 1975 στο τότε υπό βρετανικό έλεγχο Χονγκ Κονγκ, η CoCo Lee μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο σε ηλικία 8 ετών με τη μητέρα της και τις δύο αδερφές της. Μετά το γυμνάσιο, παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αλλά την κέρδισε η ανερχόμενη καριέρα της ως ποπ τραγουδίστρια στο Χονγκ Κονγκ και σύντομα κατέκτησε την Ασία.

Κατέλαβε την κορυφή των charts της μαδαρινικής και καντονέζικης ποπ μουσικής και οι αγγλόφωνες εμφανίσεις της περιελάμβαναν το τραγούδι «Before I Fall In Love» για το soundtrack του Runaway Bride και το θεματικό τραγούδι «A Love Before Time» για την ταινία Τίγρης και Δράκος, το οποίο και ερμήνευσε στα Βραβεία Όσκαρ το 2001.

Έγινε ευρέως γνωστή όταν δάνεισε τη φωνή της στον πρωταγωνιστικό ρόλο για την κινεζική μεταγλώττιση της Μουλάν της Disney.

Πηγή: news247.gr