Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επιστρέφει την 21η Ιουνίου, δίνοντας αφορμή για εξερευνήσεις σε διαφορετικές μουσικές κουλτούρες

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επιστρέφει την 21η Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστάσιου, δίνοντας αφορμή για εξερευνήσεις σε διαφορετικές μουσικές κουλτούρες μέσα από τις πολλές δράσεις, με ελεύθερη είσοδο που "απλώνονται" στην πόλη.

Η Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Αθηνών γιορτάζουν τον θεσμό με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο και καλεσμένες την Κάτια και την Μαριέλ Λαμπέκ. Στο Μέγαρο, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής διοργανώνει δύο διαφορετικές συναυλίες: την εμφάνιση των Συνόλων Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior και το ανατρεπτικό "Rap and Classic", με τον MC Yinca και την performer Μάγδα Μαυρογιάννη να παντρεύουν τη hip hop με την κλασική. Ο Κήπος θα φιλοξενήσει ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα, στο οποίο η ιταλική όπερα και η ναπολιτάνικη φωνητική παράδοση συναντούν τους Βeatles και οι τζαζ διασκευές έργων του Bach εναλλάσσονται με πρωτότυπες συνθέσεις του Keith Jarrett.

Πηγή: athinorama.gr