Στη Σητεία ο Πλάθιντο Ντομίνγκο

Η παρουσίαση της μοναδικής συναυλίας που θα δώσει στην Κρήτη ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στις 9 Ιουλίου.

Στη Σητεία ο Πλάθιντο Ντομίνγκο

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο έρχεται για μία βραδιά στην Ελλάδα, Κυριακή 9 Ιουλίου, για να τραγουδήσει στον επιβλητικό χώρο της μονής Τοπλού στο Λασίθι, ένα μοναστήρι του 14ου αιώνα, τοπόσημο της Κρήτης και της Ελλάδας. Η είσοδος είναι δωρεάν, με εγγραφή σε πλατφόρμα, μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις.

Ο εμβληματικός τενόρος είναι το πρόσωπο το οποίο ενσαρκώνει το όραμα των χορηγών -Intrakat, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα- για να διοργανώσουν ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας που θα εντάξει την περιοχή της Σητείας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Ήδη το ενδιαφέρον τον διεθνών ΜΜΕ είναι μεγάλο. Στο μοναδικού φυσικού κάλους τοπόσημο της μονής Τοπλού οι διοργανωτές έχουν φτιάξει ένα θέατρο με κερκίδες, σκηνή και κανόνες ασφαλείας που θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τενόρο, 80 μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που θα τον πλαισιώσουν υπό τη διεύθυνση του Jordi Bernacer και την διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση. Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει 1.600 άτομα και η είσοδος για όσους θέλουν και μπορούν να απολαύσουν τον Πλάθιντο Ντομίνγκο είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας.

Εκπροσωπώντας τον Πλάθιντο Ντομίνγκο ο παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης αποκαλύπτει, πώς αντέδρασε ο ιδιος, όταν του έκαναν την πρόταση να τραγουδήσει στη Μονή Τοπλού. «Του έστειλα φωτογραφίες και βίντεο, είχε απορίες, του άρεσε η ιδέα και το θεωρεί πρόκληση». Μάλιστα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα δύο ωρών, έχει προσκαλέσει ξένους δημοσιογράφους από μεγάλα Μέσα σε όλο τον κόσμο, ενώ θα έρθουν και πολλοί φίλοι του με δικά τους έξοδα.

Η καλοκαιρινή αυτή εμφάνιση του Πλάθιντο Ντομίνγκο στη Σητεία συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Μάλλας και στο πρόγραμμα εκτός από άριες και ισπανικά τραγούδια θα ακουστούν ντουέτα του Ντομίνκο με την σπουδαία Χριστίνα Πουλίτση

Τους δύο καλλιτέχνες θα συνοδέψει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με τον μουσικό Διευθυντή της Μιχάλη Οικονόμου να μιλά για ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα και μεγάλη τιμή για την ορχήστρα που θα συμπράξει με έναν θρύλο.

«Θα σας δω σύντομα στην Ελλάδα» είπε σε άψογα Ελληνικά ο Πλάθιντο Ντομίνγκο κλείνοντας τον χαιρετισμό του στο βίντεο που παρουσιάστηκε.

Για τη συναυλία της 9ης Ιουλίου στη Μονή Τοπλού στη Σητεία το κοινό θα πρέπει να καταφθάσει μέχρι τις 20:30.