Eurovision: Στις 19 Ιουνίου το δικαστήριο της Melissa Mantzoukis με την ΕΡΤ

Στις 19 Ιουνίου θα συζητηθεί η αγωγή της Melissa Mantzoukis κατά της ΕΡΤ

Eurovision: Στις 19 Ιουνίου το δικαστήριο της Melissa Mantzoukis με την ΕΡΤ

Ακριβώς σε δύο εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της αγωγής της Melissa Mantzoukis κατά της ΕΡΤ. Η υπόθεση αφορά την διαδικασία επιλογής που ακολούθησε η ελληνική δημόσια τηλεόραση και την οποία η πλευρά της Melissa Mantzoukis αμφισβητεί, ισχυριζόμενη πως δεν ακολουθήθηκε στον τρόπο ψηφοφορίας, τα όσα είχε εξαγγείλει μέσω δελτίων Τύπου η ΕΡΤ.

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την τακτική διαδικασία, πρόκειται να συζητηθεί στις 19 Ιουνίου η αγωγή της Melissa Mantzoukis κατά της ΕΡΤ. Λίγες ημέρες νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί και η διαδικασία της διαμεσολάβησης, η οποία δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού όπως φαίνεται αμφότερες οι πλευρές θεωρούν πως έχουν δίκαιο.

Στην τακτική διαδικασία πλέον δεν διεξάγεται ακροαματική διαδικασία, αλλά οι δύο πλευρές καταθέτουν φάκελο με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους, αλλά και ένορκες καταθέσεις μαρτύρων προς υποστήριξη των θέσεων τους. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως οι υποθέσεις που εκδικάζονται κατά την τακτική διαδικασία, δεν επιδέχονται αναβολής. Αυτό σημαίνει πως το δικαστήριο θα γίνει κανονικά και μέσα στον χειμώνα θα έχουμε την έκδοση της απόφασης, με ό,τι φυσικά και αν σημαίνει αυτό για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία.

Σας υπενθυμίζουμε πως η πλευρά της Melissa Mantzoukis ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια της πραγματογνωμοσύνη από πτυχιούχο μαθηματικό, που αποδεικνύει ότι η ΕΡΤ δεν ακολούθησε τον τρόπο ψηφοφορίας που είχε ανακοινώσει και ως εκ τούτο με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της επιτροπής κοινού και την διαδικασία που ακολουθήθηκε, έπρεπε αυτή να ήταν η νικήτρια της επιλογής και η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Λίβερπουλ.

Η Melissa Mantzoukis επιφυλάσσεται να στραφεί και κατά των μελών της επιτροπής της ΕΡΤ, ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη του επικείμενου δικαστηρίου.

Πηγή: eurovisionfun.com