«Θαλασσάκι μου…»: Ο Γιώργος Νταλάρας τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιώργος Νταλάρας πηγαίνει με μια μεγάλη παραγωγή, την παράσταση «Θαλασσάκι μου…» το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Λάτρης της θάλασσας ο ίδιος, με διαρκή μελέτη και αναζήτηση στη μουσική ανθολογεί λόγια και μουσικές που την ύμνησαν.

«Θαλασσάκι μου…»: Ο Γιώργος Νταλάρας τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη

Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια «κειμήλια» της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.

Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας παράδοση. Μέρος του προγράμματος δικαιωματικά ανήκει στα θαλασσινά τραγούδια των συνθετών και των στιχουργών που υπήρξαν μέντορες, σηματωροί και συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα.

Η παράσταση «Θαλασσάκι μου…», παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία τον Δεκέμβριο που μας πέρασε στο Christmas Theater. Κατόπιν απαίτησης του κοινού θα επαναληφθεί στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη και στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, στην Αθήνα τον Ιούνιο.

Τραγουδούν (αλφαβητικά): Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός.

Ώρα έναρξης: 21.00 – Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/giorgos-dalaras-thalassaki-mou-symmetexei-o-pantelis-thalassinos/?lang=el και στα ταμεία του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο στο εκδοτήριο της Αριστοτέλους και στο θέατρο Αυλαία.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ3