Stelios Chatzikaleas Quartet και Mediterranean Jazz Ensemble στα 53α Δημήτρια

Το Stelios Chatzikaleas Quartet και το East Mediterranean Jazz Ensemble ενώνουν τις δυνάμεις τους στα 53α Δημήτρια, για μια συναυλία με εξαιρετικές μεσογειακές μουσικές!

Stelios Chatzikaleas Quartet και Mediterranean Jazz Ensemble στα 53α Δημήτρια

Ένα απολαυστικό μουσικό αμάλγαμα, φτιαγμένο από τζαζ και αραβικό μακάμ, δυτικά όργανα σε συνύπαρξη με κρουστά και έγχορδα της ανατολής. Το αποτέλεσμα υπόσχεται κάτι που η Μεσόγειος γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε γεωγραφική ζώνη: να ενώνει, να οραματίζεται και ενίοτε να προκαλεί δημιουργικά.

Το κουαρτέτο του Στέλιου Χατζηκαλέα, συνθέτη και τρομπετίστα με διεθνή αναγνώριση και διακριτό χνάρι στη σύγχρονη τζαζ σκηνή, το οποίο αποτυπώνεται μέσα από πλειάδα συνεργασιών και δύο προσωπικές δισκογραφικές κυκλοφορίες, μοιράζεται τη συναυλιακή σκηνή με τρεις από τους πιο περιλάλητους Παλαιστίνους μουσικούς του αραβικού κόσμου, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αυθεντικές συνθέσεις, αλλά και μελωδίες από την κουλτούρα της ανατολής.

Μπουζούκ, ούτι και αραβικά κρουστά συμπλέουν δημιουργικά με την τρομπέτα, το πιάνο, το κοντραμπάσο και τα τύμπανα, για μια συναυλία έξω από τις τυπικές τζαζ φόρμες, με κυρίαρχο όχημα τον αυτοσχεδιασμό και τη διαδραστικότητα.

Συντελεστές
Στέλιος Χατζηκαλέας – Τρομπέτα
Γιάννης Παπαδόπουλος – Πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο
Χρήστος Κωνσταντινίδης – Τύμπανα
Tareq Abboushi – Buzuq
Ibrahim Najem – Ούτι
Mohammad Karzon – Κρουστά

Ημερομηνία:
04/10/2018
21:00
Τοποθεσία:
Αίθουσα Φρίντα Λιάππα, Ναυάρχου Βότση 3, Θεσσαλονίκη
Eισιτήρια:
10€, 8€ Άνεργοι, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας Δημητρίων
Πληροφορίες / Κρατήσεις:
dimitria.thessaloniki.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox/