Ηράκλειο: Με τρεις συναυλίες στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Τρεις συναυλίες θα πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης από αύριο, Μ. Πέμπτη, στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών, που ανοίγει ξανά τις πύλες του στον κόσμο, στο πλαίσιο της 4ης Μουσικής τριλογίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων-τοποθεσιών.

Ηράκλειο: Με τρεις συναυλίες στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» και της ενορία Αγίου Δημητρίου, Λιμένος Ηρακλείου.

Στο κατανυκτικό κλίμα της εβδομάδας των Αγίων Παθών του Κυρίου οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου στις 18:00 και θα συνεχιστούν στις 18 και 19 Απριλίου στον Άγιο Πέτρο των Δομινικανών στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Στις εκδηλώσεις παίρνουν μέρος εξαιρετικοί καλλιτέχνες και γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών όπως έχει οριστεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) η 18η Απριλίου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συναυλίες:

Στις 13 Απριλίου και ώρα 18:00 με τίτλο Mysteria Vesperum απο τους: Ναταλία Γεράκη Φλάουτο, Ιωάννα Γιάνναρη Αφήγηση, Νεκταρία Λαουμτζή Μεσόφωνο, Μιχάλη Διαλυνά πιάνο.

Στις 18 Απριλίου και ώρα 21.00 με τίτλο Atollite Portas από το φωνητικό σύνολο "Apollo Voice Ensemble" Διεύθυνση / Φλάουτα Μάνος Παναγιωτάκης Πιάνο Έλενα Περυσινάκη, Ντουέτο Μυρτώ Κονιδάκη, Βασιλίνα Αρβανιτίδου- Ουσαντζοπούλου.

Στις 19 Απριλίου και ώρα 21.00 με τίτλο Musica Baroqa Representativa από τους: Νίκο Κατσαράκη Αναγεννησιακό Λαούτο, Αργυρώ Σταυρίδου Τσέμπαλο και Μαρία Αλεξάκη Φλάουτο.