Eurovision 2023 - Ελλάδα: Η Μαρία Κοζάκου έδωσε διευκρινίσεις για τη βαθμολογία (vid, pic)

Η Μαρία Κοζάκου έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο βαθμολόγησης - Το σχόλιο της Melissa Mantzoukis

Eurovision 2023 - Ελλάδα: Η Μαρία Κοζάκου έδωσε διευκρινίσεις για τη βαθμολογία (vid, pic)

Ένα από τα σημεία που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην φετινή διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ ήταν ο τρόπος βαθμολόγησης της 7μελούς κριτικής επιτροπής, ιδιαίτερα στην τελική φάση ψηφοφορίας, μεταξύ των τριών τραγουδιών. Η Μαρία Κοζάκου, μέλος αυτής της επιτροπής και σχολιάστρια του διαγωνισμού για την ΕΡΤ, στην σημερινή παρουσία της στην εκπομπή Πρωίαν Σε Είδον Την Μεσημβρίαν, εξήγησε τον τρόπο που βαθμολόγησε η επιτροπή τα τρία τραγούδια.

Μαρία Κοζάκου: “Δεν βαθμολογήσαμε με σύστημα 12, 10, 8”

Αυτό που επισήμως ζητά από την ΕΡΤ η πλευρά της Melissa Mantzoukis διά του δικηγόρου της, έδωσε ουσιαστικά στην δημοσιότητα η Μαρία Κοζάκου. Η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός και διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΤ ανέφερε για το θέμα:

«Το Liar, το τραγούδι που δεν πήγε (στην Eurovision) δεν συγκέντρωσε στην τελευταία ψηφοφορία 7 8άρια. Γιατί οι άνθρωποι νομίζουν πως στην τελευταία βαθμολογία που είχαμε τρία τραγούδια, στις συνεντεύξεις, τους καλέσαμε τους ανθρώπους, μας έδωσαν ένα μέρος του concept που σκόπευαν να έχουν στο Λίβερπουλ…γιατί δεν δώσαμε 12, 10 και 8;…Εγώ είμαι της Γ’ Δέσμης και έτσι θα το πω όσο γίνεται πιο απλό. Όταν βαθμολογήσαμε μετά την Επιτροπή των 70, οι οποίοι άνθρωποι βαθμολόγησαν από το 12 ως το 4, έπρεπε και εμείς να έχουμε στη διάθεσή μας τους αντίστοιχους πόντους, οι οποίο σταθμίστηκαν με την επιτροπή των 70. Αν λοιπόν στην τελευταία βαθμολογία της επιτροπής δίναμε μόνο 12, 10 και 8, θα σήμαινε πως προσθέτουμε καρπούζια με πορτοκάλια. Άρα για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία κάποιο τραγούδι πήρε 12, κάποιο 10, κάποιο 6, κάποια ενδιάμεση βαθμολογία μπορεί να μην ήταν. Για αυτό δεν συγκέντρωσε ο τελευταίος …Είναι απλό μαθηματικά, αλλά έχουμε θέματα ανάγνωσης κειμένου, κατανόησης και αριθμών».

Η Μαρία Κοζάκου θα κάνει και φέτος τον σχολιασμό

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον επικείμενο σχολιασμό του διαγωνισμού για την ΕΡΤ. Η Μαρία Κοζάκου επιβεβαίωσε πως θα είναι και φέτος στην θέση της σχολιάστριας της μετάδοσης της ΕΡΤ, χωρίς τον Γ. Καπουτζίδη, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό. Δεν αποκάλυψε όμως αν θα είναι μόνη της ή με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Πιο μαζική διαδικασία θα ήθελε για την ελληνική επιλογή

Όσο αφορά τώρα τη φετινή διαδικασία επιλογής, θα επιθυμούσε ένα πιο μαζικό και αντιπροσωπευτικό τρόπο επιλογής, σχολιάζοντας όμως ως μία καλή ιδέα, αυτό που πραγματοποιήθηκε με την 70μελή Επιτροπή Κοινού.

Για το What They Say και τον Victor Vernicos σχολίασε πως πιστεύει πως θα ξεχωρίσει και θα φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Η απάντηση της Mantzoukis

Η Melissa Mantzoukis μέσω του λογαριασμού της στο Instagram έκανε μετά το εξής σχόλιο:

Πηγή: eurovisionfun.com