Eurovision 2023 – Ελλάδα: Η απάντηση-προειδοποίηση της ΕΡΤ στη Melissa Mantzoukis (vid)

Σε κίνδυνο μπορεί να τεθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2023, όπως η ΕΡΤ προειδοποίησε τη Melissa Mantzoukis, η οποία αμφισβητεί νομικά τη διαδικασία επιλογής

Eurovision 2023 – Ελλάδα: Η απάντηση-προειδοποίηση της ΕΡΤ στη Melissa Mantzoukis (vid)

Η ΕΡΤ με εξώδικό της στη Melissa Mantzoukis, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (13/02), απάντησε σε εκείνο της τραγουδίστριας, μέσω του οποίου αμφισβήτησε νομικά τη διαδικασία επιλογής για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, και προειδοποίησε – μεταξύ άλλων – ακόμα και για πιθανό κίνδυνο της ελληνικής συμμετοχής στον μουσικό θεσμό, ο οποίος θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Breakfast @ STAR» του STAR, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση απάντησε – μεταξύ άλλων – ως εξής στο εξώδικο της Melissa Mantzoukis: «Ας σημειωθεί δε, εξάλλου, ότι θα είστε αποκλειστικώς υπεύθυνοι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε ενέργειά σας δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, δεδομένου αφενός μεν του υψηλού κόστους με το οποίο έχει επιβαρυνθεί η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό αφετέρου δε των στενών χρονικών περιθωρίων που τάσσονται από τους κανονισμούς της EBU (σ.σ. Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων) για την αποστολή σε αυτήν της ολοκληρωμένης συμμετοχής της χώρας μας στον ανώτερο διαγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο κλιπ. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι επικυρωμένα αντίγραφα των οικείων πρακτικών είναι στη διάθεσή σας».

Ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης, ανέφερε ότι η εξώδικη απάντηση της ΕΡΤ έφτασε, την περασμένη Παρασκευή (10/02), στα χέρια του και πρόσθεσε: «Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την απάντηση που λάβαμε. Σε κάποια σημεία τα περιπλέκει παραπάνω, σε κάποια άλλα μιλάνε μεν για τη διαδικασία, αλλά πλέον μας βοηθάει ουσιαστικά παραπάνω και επιβεβαιώνει κάποια πράγματα από αυτά που λέγαμε, δηλαδή ότι δεν έχει τηρήσει την κλίμακα, την οποία έπρεπε να τηρήσει σε κάθε όμως φάση».

Ακόμα, ο κ. Ζωτιάδης είπε ότι δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για αποστολή της αναλυτικής βαθμολογίας της επταμελούς καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ, επισημαίνοντας: «Επειδή μας κατηγορούν στο εξώδικο ότι οποιαδήποτε ζημία βαραίνει εμάς και ότι με όλο αυτό που γίνεται αν θα υπάρχει κάποια ζημία της χώρας, θα είναι δική μας ευθύνη. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει, αποκλειστικώς υπεύθυνη για τη μη τήρηση της διαδικασίας είναι η ίδια η ΕΡΤ. Αν συζητάμε, δεν θέλω καν να το διανοηθώ ότι συζητάμε ευθύνη, αν προχωρήσει, πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, δεν μπορώ να διανοηθώ πώς θα μπορεί ένας άνθρωπος ή ένα νομικό πρόσωπο – εν προκειμένω η ΕΡΤ – να κατηγορεί κάποιον άλλον, όταν έχει προστρέξει στα δικαστήρια, έχει βρει το δίκιο του, φταίει και κατηγορούμε τον άλλον. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα! Η ΕΡΤ απαραδέκτως προσπαθεί να αποθαρρύνει τι; Στην παρατυπία που έχει κάνει, να μην διεκδικήσει κάποιος το δίκιο του με τα νόμιμα μέσα;».

Επί του παρόντος, η ΕΡΤ έχει ανακοινώσει ότι στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα εκπροσωπηθεί από τον 16χρονο Victor Vernicos και την μπαλάντα του με τίτλο «What They Say», κάτι που όμως θα οριστικοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, αν και εφόσον η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση παραδώσει τον φάκελο της ελληνικής συμμετοχής στην EBU.

Πηγή: ieidiseis.gr