Eurovision 2023: Εξώδικο στην ΕΡΤ από την πλευρά της Μελίσσας Μαντζούκη (vid)

Εξώδικο στην ΕΡΤ από την πλευρά της Μελίσσας Μαντζούκη, σχετικά με την διαδικασία επιλογής του ελληνικού τραγουδιού 

Eurovision 2023: Εξώδικο στην ΕΡΤ από την πλευρά της Μελίσσας Μαντζούκη (vid)

Σε νομικές περιπέτειες μπαίνει η ΕΡΤ, ύστερα από εξώδικο που έστειλε η Μελίσσα Μαντζούκη, υποψήφια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στην ελληνική διαδικασία επιλογής.

Όπως κατέστη σαφές, η καλλιτέχνις αμφισβητεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς έγιναν μεγάλα λάθη στην όλη διαδικασία με χειρότερο όλων το γεγονός πως… ψηφίστηκε τραγούδι που είχε ήδη αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο δικηγόρος της κ. Μαντζούκη, Χρήστος Ζωτιάδης υποστήριξε πως στην ΕΡΤ αρνήθηκαν ακόμα και να παραλάβουν το εξώδικο, υποστηρίζοντας πως απουσιάζει η νομική υπηρεσία.

Τελικά, κλήθηκε η αστυνομία και στο Ραδιομέγαρο αναγκάστηκαν να παραλάβουν το εξώδικο της Μελίσσας Μαντζούκη.

Στους ισχυρισμούς για παρατυπίες στην διαδικασία ψηφοφορίας, οι κύκλοι περί την κρατική τηλεόραση αντιτείνουν ότι είναι αντιφατικό η ΕΡΤ να ανοίγει την διαδικασία επιλογής τραγουδιού και με την συμμετοχή πολιτών και από την άλλη να «επηρεάζει», όπως υποστηρίζεται, το τελικό αποτέλεσμα.

«Είναι παράλογο η ΕΡΤ να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την διαμόρφωση επιτροπής κοινού- συνολικά 70 μέλη- και με κοινωνική, ηλικιακή διαστρωμάτωση και στην συνέχεια να παρεμβαίνει με έναν τρόπο στο αποτέλεσμα υπέρ κάποιου καλλιτέχνη. Αντί όλης αυτής διαδικασίας θα μπορούσε η ΕΡΤ να επιλέξει μια κι έξω καλλιτέχνη και τραγούδι ή να επιλέξει τον καλλιτέχνη και να απομένει η επιλογή του κομματιού, πρακτικές που είχε εφαρμόσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, όπως άλλωστε κάνουν και άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί- μέλη της EBU».