Eurovision 2023: Η πρώτη απάντηση της ΕΡΤ για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής (vid)

Η απάντηση της ΕΡΤ για τα αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής του ελληνικού τραγουδιού

Eurovision 2023: Η πρώτη απάντηση της ΕΡΤ για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής (vid)

Μέσα από την εκπομπή του STAR, Breakfast at Star, ήρθε η πρώτη απάντηση της ΕΡΤ, στα όσα ειπώθηκαν χθες Πέμπτη 2/2 από τον δικηγόρο της Melissa Mantzoukis.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκαν στην εκπομπή, η ΕΡΤ απαντά σε όσους έχουν προβληματιστεί με τις μαθηματικές πράξεις, πως το σύνολο των 1.900 πόντων που έδωσε η καλλιτεχνική επιτροπή στην τελική αξιολόγηση στα τρία τραγούδια δεν έχει προκύψει με το σύστημα Eurovision (12, 10, 8), αλλά με κάποιο διαφορετικό τρόπο, με την ψηφοφορία να ξεκινά από το 6 και μετά. Επιπλέον στην εκπομπή αναφέρθηκε πως είναι πολύ πιθανό ακόμα και σήμερα η ΕΡΤ να απαντήσει επισήμως στις αιτιάσεις της Melissa Mantzoukis και έτσι να δοθεί περισσότερο φως στην υπόθεση. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη βέβαια σημασία είναι πως επιβεβαίωσαν και εδώ, ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάσθηκαν εχθές ήταν αυτά που έδωσε η ΕΡΤ στον δικηγόρο της Melissa Mantzoukis.

Όλα ξεκίνησαν μέσα από την εκπομπή της SUPER Κατερίνας στον ALPHA, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά επισήμως τα αναλυτικά αποτελέσματα της τελικής φάσης επιλογής. Σε αυτά η Melissa ήταν πρώτη και με διαφορά στο κοινό, ερχόμενη όμως τρίτη και με πολύ χαμηλή βαθμολογία στην επιτροπή της ΕΡΤ. Αντιθέτως ο Victor που ήταν δεύτερος στο κοινό, έλαβε υψηλή βαθμολογία από την επιτροπή, με το ντουέτο να έρχεται τρίτο και δεύτερο αντίστοιχα. Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός πως παρουσιάσθηκαν δηλώσεις των Μαρία Μαραγκού και Αντωνίας Καούρη, που επιβεβαίωσαν πως είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία, πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Όλη αυτή η κατάσταση δυστυχώς έχει άμεσες επιπτώσεις στην στοιχηματική πορεία της φετινής μας συμμετοχής, αφού από χθες έχουμε πέσει και άλλο με τα ανταλλακτήρια να μας δίνουν αποδόσεις ακόμα και στο 100. Ευχής έργον θα ήταν λοιπόν η υπόθεση αυτή να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα – χωρίς σκιές, ώστε να εστιάσουμε εν τέλει σε αυτό που έχει σημασία, που δεν είναι άλλο από την μουσική.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε λοιπόν την επίσημη τοποθέτηση της ΕΡΤ, ελπίζοντας να αποσαφηνιστούν τα όποια ερωτηματικά.

Πηγή: eurovisionfun.com