Eurovision: Τα αποτελέσματα για το ελληνικό τραγούδι - Σκέφτεται ένσταση η Melissa Mantzoukis (vid)

Τα αποτελέσματα των δυο επιτροπών για το ελληνικό τραγούδι - Σκέφτεται ένσταση η Melissa Mantzoukis

Eurovision: Τα αποτελέσματα για το ελληνικό τραγούδι - Σκέφτεται ένσταση η Melissa Mantzoukis (vid)

Μέσα από την εκπομπή του ALPHA, Super Katerina, έγιναν γνωστά τα αναλυτικά αποτελέσματα της Επιτροπής Κοινού και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΕΡΤ για το φετινό ελληνικό τραγούδι της Eurovision.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis ο οποίος με σχετικό του αίτημα παρέλαβε τα αποτελέσματα της τελικής φάσης επιλογής (δηλαδή των τριών φιναλίστ) και τα οποία μεταδόθηκαν στην εκπομπή.

Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αξιολόγησε τις προτάσεις όλων των καλλιτεχνών, με πάνω από 106 τραγούδια και ξεχώρισε τα τρία καλύτερα με ισάριθμους ερμηνευτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, με την επιτροπή αλλά και την διοίκηση της ΕΡΤ, όπου οι υποψήφιοι παρουσίασαν περισσότερες λεπτομέρειες (σκηνική εμφάνιση, προώθηση του τραγουδιού, σχέδια για το βίντεο κλιπ κλπ).

Μετά λοιπόν και την τελική βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ και συνδυαστικά με την βαθμολογία της επιτροπής κοινού, ο Victor Vernicos με το What They Say ήταν αυτός που κέρδισε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ και τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Θυμίζουμε πως τα 70 μέλη που επιλέχθηκαν για την Επιτροπή Κοινού, προέκυψαν από μία ηλεκτρονική κλήρωση και με μοναδικό κριτήριο το ηλικιακό. 25 μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24, 20 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή ομάδα 45 και άνω. Αξίζει να σημειωθεί πως 3.000 περίπου πολίτες αιτήθηκαν την συμμετοχή τους στην Επιτροπή Κοινού!

Η επιτροπή της ΕΡΤ απαρτίζεται από τους κάτωθι:

  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος
  • Μαρία Κοζάκου, διευθύντρια Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision
  • Φώτης Απέργης, διευθυντής ραδιοφωνίας ΕΡΤ
  • Πέτρος Αδάμ, μουσικός παραγωγός
  • Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός
  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης, υπεύθυνος νεανικού προγράμματος της ΕΡΤ
  • Λεωνίδας Αντωνόπουλος, δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός

Η συνολική βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού καθόρισε κατά 50,6% το αποτέλεσμα, ενώ με το υπόλοιπο 49,4% καθορίστηκε από την καλλιτεχνική επιτροπή.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Δημοσκοπική Επιτροπή των 70 μελών:

  1. Melissa MantzoukisLiar 693 ψήφοι
  2. Victor VernicosWhat They Say 509 ψήφοι
  3. Μαρία Μαραγκού και Αντωνία ΚαούρηShout Out 341 ψήφοι

Επιτροπή της ΕΡΤ:

  1. Victor VernicosWhat They Say 740 ψήφοι
  2. Μαρία Μαραγκού και Αντωνία ΚαούρηShout Out 720 ψήφοι
  3. Melissa MantzoukisLiar 440 ψήφοι

Με τον συνδυασμό των ψήφων των δύο επιτροπών, νικητής αναδείχθηκε ο 16χρονος Victor Vernicos, με το τραγούδι What They Say.

Όπως παρατηρείτε και εσείς η Melissa Mantzoukis κέρδισε τελικά με πολύ μεγάλη διαφορά στην Επιτροπή Κοινού, αφού είχε μέσο όρο βαθμολογίας 9,9 και ο Victor Vernicos 7,27, με το ντουέτο να είναι μόλις στο 4,87. Στην επιτροπή της ΕΡΤ αντιθέτως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Victor Vernicos είχε μέσο όρο βαθμολογίας 10,57, το ντουέτο 10,28 και η Melissa 6,28.

Η τόσο μεγάλη διαφορά στην επιτροπή της ΕΡΤ ήταν και αυτή που καθόρισε τον τελικό νικητή. Υπενθυμίζουμε πως τόσο οι 70 της επιτροπής κοινού, όσο και τα εφτά μέλη της κριτικής επιτροπής ψήφισαν με το σύστημα Eurovision (12, 10, 8).

H Μelissa Mantzoukis θα εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια που διαθέτει

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, η καλλιτέχνιδα εν αναμονή περαιτέρω εξηγήσεων από την ΕΡΤ για τα αναλυτικά αποτελέσματα και τον τρόπο που βαθμολόγησε η επιτροπή, θα εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια που διαθέτει. Μία εξέλιξη αρκετά σοβαρά, που δεν ανέμενε και κανείς.

Πηγή: eurovisionfun.com