Eurovision 2023: Βγαίνει το ελληνικό τραγούδι που θα πάει στο Λίβερπουλ (vid)

Εν αναμονή της τελικής απόφασης για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision

Eurovision 2023: Βγαίνει το ελληνικό τραγούδι που θα πάει στο Λίβερπουλ (vid)

Ημέρες ή ακόμη και ώρες μας χωρίζουν από την ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Πλέον τρεις υποψηφιότητες παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης του εισιτηρίου για το Λίβερπουλ. Η Melissa Mantzoukis, ο Victor Vernicos και η Αντωνία Καούρη με τη Μαρία Μαραγκού αναμένουν με πολύ αγωνία την τελική απόφαση. Εν αναμονή λοιπόν της τελικής απόφασης τα δεδομένα είναι τα ακόλουθα…

Η Melissa Mantzoukis συμμετέχει στη διαδικασία με ένα dance pop κομμάτι που φέρεται να ήταν πρώτο στην προτίμηση της Επιτροπής Κοινού. Η φιναλίστ του γερμανικού Idol είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της και να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision, με ένα τραγούδι που η ίδια μας υπόσχεται να μας ξεσηκώσει και να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την χώρα μας.

O 16χρονος Victor Vernicos με την φεστιβαλική mid tempo μπαλάντα του από την άλλη, διεκδικεί την ελληνική εκπροσώπηση θέλοντας να γίνει ο μικρότερος αρσενικού γένους καλλιτέχνης που έχει κερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι διατεθειμένος να δουλέψει πολύ σκληρά ώστε να κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες. Το τραγούδι του ήταν από αυτά που ξεχώρισαν στην επιτροπή κοινού και λέγεται πως ήταν στην δεύτερη θέση της προτίμησης της. Καμία λοιπόν εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως βρίσκεται στην τελική shortlist της ΕΡΤ.

Η έκπληξη σίγουρα στα ονόματα που αποτελούν την τελική τριάδα ήταν η συμμετοχή των Αντωνίας Καούρη και Μαρίας Μαραγκού. Έκπληξη ήταν και η συμμετοχή τους στη διαδικασία ως ντουέτου, αφού αναμέναμε την συμμετοχή της Αντωνίας Καούρη αλλά ως solo συμμετοχή. Το τραγούδι με το οποίο επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Λίβερπουλ δεν φαίνεται να κέρδισε την προτίμηση της Επιτροπής Κοινού, αφού φέρεται να ήταν στην πέμπτη θέση της κατάταξης. Αντιθέτως όμως το γεγονός ότι κατάφερε να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις της συνδυαστικής βαθμολογίας της επιτροπής κοινού και της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ, σημαίνει πως είχε μεγάλη υποστήριξη από την βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ, το πιο πιθανό δε να ήταν στην πρώτη θέση. Θα καταφέρει να κάνει την ανατροπή το uptempo pop/rock κομμάτι τους; Μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: eurovisionfun.com