«Συνάντηση» Θεοδωράκη - Τσιτσάνη στο θέατρο Ολύμπια

Μία μοναδική μουσική παράσταση με τις μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη και Βασίλη Τσιτσάνη στις 11/1 στο θέατρο Ολυμπια. 

«Συνάντηση» Θεοδωράκη - Τσιτσάνη στο θέατρο Ολύμπια

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια στις 11/1. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας.

Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Αργυρώ Καπαρού, Άγγελος Θεοδωράκης

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»:Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι (κορυφαίος) Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνοΞενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα Αρτέμης Σαμαράς, βιόλαΛευτέρης Γρίβας, ακορντεόνΘεόδωρος Κουέλης, μπάσοΝίκος Σκομόπουλος, ντραμςΣτέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30.