Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τζαζ τον Δεκέμβριο

Στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως «μουσική του τώρα», η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί τον Δεκέμβριο τις Harper Xylouri.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Τζαζ τον Δεκέμβριο

Ελληνική ηχητική οικειότητα και δυτικότροπη jazz, ρίζες στην παράδοση κι avant garde πειραματισμός, χαρακτηριστική κρητική χροιά μαζί με βαρύτονη κρητική λύρα και ηλεκτρική άρπα, Νίκη Ξυλούρη και Maria-Christina Harper. Πλαισιωμένες από τον Γιώργο Κούτρα στην ηλεκτρική και 12χορδη κιθάρα, έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ιδιαίτερο ξεχωριστό ήχο που σβήνει την απόσταση ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Συνομιλούν με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και νανουρίσματα, δημιουργώντας μυσταγωγικά ηχοτοπία που στηρίζονται στη ζεστασιά των φυσικών οργάνων χωρίς να απορρίπτουν τα φίλτρα των εφέ.

Η Νίκη Ξυλούρη (κόρη του Ψαραντώνη κι ανιψιά του Νίκου Ξυλούρη) μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη μουσική στα Ανώγεια και πριν ακολουθήσει τη δική της ενήλικη δισκογραφική πορεία είχε προλάβει να συμμετάσχει στο φεστιβάλ για την πτώση του τείχους του Βερολίνου και στον Μουσικό Αύγουστο του Μάνου Χατζιδάκι, στο πλευρό του πατέρα της.

H Maria-Christina Harper, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και την jazz, έχει εμφανιστεί στο Royal Albert Hall και έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα μουσικών, από τους Soft Cell ως τον ράπερ/ακτιβιστή Potent Whisper.

Κυριακή 11/12 | 21.00
ΦΑΡΟΣ

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Σημεία προπώλησης:

Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)