Μουσικός Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτόν τον Δεκέμβριο ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) γεμίζει μουσική.

Μουσικός Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όλο τον μήνα, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα.

Ειδικότερα, στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της μουσικής σειράς «Microcosmos», έρχεται στον Φάρο ο Ιταλός πολυοργανίστας και εκπρόσωπος της neoclassical μουσικής Federico Albanese και, μία εβδομάδα μετά, στον ίδιο χώρο, η σειρά συναυλιών «Jazz Chronicles» φιλοξενεί τις Maria-Christina Harper και Νίκη Ξυλούρη με τον ξεχωριστό τους ήχο που συνδυάζει την τζαζ με την παραδοσιακή μουσική.

Στην ενότητα «Cosmos», δύο συναυλίες θα πλημμυρίσουν με μελωδίες την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος: στις 19 Δεκεμβρίου η Αλέξια μαζί με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece υποδέχεται το κοινό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ, παραμένοντας σε εορταστική διάθεση, στις 26 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ δίνει μια ξεχωριστή συναυλία με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα μιούζικαλ του 'Αντριου Λόιντ Βέμπερ και ερμηνευτές τους Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου και Βασίλη Καβάγια.

Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Xmas2022 καθώς και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

ΦΩΤΟ: credit kasia łukasiewicz