Το Jeremy Pelt Quintet στο Half Note Jazz Club

Μια μεγάλη προσωπικότητα της διεθνούς τζαζ σκηνής επιστρέφει στο Half Note με το δικό της σχήμα, το Jeremy Pelt Quintet.

Το Jeremy Pelt Quintet στο Half Note Jazz Club


O τρομπετίστας Jeremy Pelt που τάραξε τα νερά της τζαζ τα τελευταία 20 χρόνια, παρουσιάζει με νέα μπάντατην πρόσφατη δουλειά του.

Αν και γεννήθηκε στην Δυτική ακτή (Καλιφόρνια), ο Jeremy ανδρώθηκε μουσικά στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο περίφημο Berklee. Τα πρώτα του χρόνια στην διεθνή σκηνή ήταν συναρπαστικά αφού εκτός από την περίφημη Mingus Big Band, ηχογράφησε και μοιράστηκε την σκηνή με τους Greg Osby, την μπάντα του μεγάλου Roy Hargrove, τον Ravi Coltrane αλλά και την Cassandra Wilson.


Ξεχωριστές είναι και οι συνεργασίες του με τους θρύλους Bobby “Blue” Bland, Frank Foster, Winard Harper, Jimmy Heath, John Hicks, Charlie Persip, Ralph Peterson, Cedar Walton, Frank Wess, Nancy Wilson αλλά και σχήματα όπως οι περίφημοι Skatalites!

Σήμερα, εκτός των πολλών σχημάτων του, παραμένει μέλος μέλος της Cannonball Adderley Legacy Band του μεγάλου Louis Hayes, είναι ιδρυτικό μέλος του σπουδαίου all star σεξτέτου Black Art Jazz Collective που απολαύσαμε πρόσφατα, μέλος του all star γκρουπ Power Quintet και μέλος του Lewis Nash Septet.

Από: 14/10/2022 Εως: 17/10/2022

Παρασκευή & Σάββατο, 22:30 | Κυριακή & Δευτέρα, 21:30

Τοποθεσία:

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς