Jazzét Music Hall 6,7,8,9,10 Οκτωβρίου 2022

Το Jazzét Music Hall συνεχίζει τις μουσικές συναντήσεις με το κοινό του

Jazzét Music Hall 6,7,8,9,10 Οκτωβρίου 2022

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, 21:00

DAN COSTA – Α Solo Piano Performance

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στις 9 το βράδυ, το Jazzét Music Hall θα υποδεχθεί τον βιρτουόζο πιανίστα και κοσμοπολίτη συνθέτη, ιταλο-πορτογαλικής καταγωγής που γεννήθηκε στο Λονδίνο, Dan Costa.

Ο Dan Costa έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Randy Brecker, John Patitucci, Mike Stern, Hermeto Pascoal, Dave Douglas, Ivan Lins, Leila Pinheiro, Seamus Blake, Jaques Morelenbaum και Roberto Menescal.

Σπούδασε κλασικό και τζαζ πιάνο στην Académie de Musique Rainier III και popular music στο Paul McCartney’s LIPA. Αποφοίτησε από την ESMAE με βραβείο Rotary Club, σπούδασε βραζιλιάνικη μουσική στο UNICAMP στο Σάο Πάολο και με υποτροφία ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Berklee College of Music.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Suite Três Rios” το 2016, το οποίο θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από το Down Beat Magazine. Το δεύτερο άλμπουμ του “Skyness” κρίθηκε “σπάνιο και πολυτελές” από το All About Jazz, ενώ το “Live in California”, το σόλο άλμπουμ του για πιάνο που κυκλοφόρησε το 2020 έχει επαινεθεί για “βαθιά έκφραση” από το περιοδικό Jazziz. Ηχογράφησε επίσης δύο singles – το γνωστό “Love Dance” με έναν από τους δημιουργούς του, τον Ivan Lins, και τo “Iremia” με τον Randy Brecker, προβλήθηκε στο SkyTG24 και στο BBC Radio ως μήνυμα ειρήνης.

Η μελωδική ευαισθησία του καλλιτέχνη Dan Costa στην solo piano performance, θα γοητεύσει και θα ενθουσιάσει το κοινό του Jazzét.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 6€

_________________________________________________________________________

Jazzét Music Hall

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, 21:30

YOEL SOTO presents BEYOND CLAVE

ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ : ΠΙΑΝΟ / ΠΛΗΚΤΡΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΒΑΣ: ΤΥΜΠΑΝΑ

YOEL SOTO: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ / ΦΩΝΗΤΙΚΑ

Το Jazzét Music Hall, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 9.30 το βράδυ, θα φιλοξενήσει τον Κουβανό μπασίστα, συνθέτη και ποιητή Yoel Soto και το Beyond Clave με τη σύμπραξη τριών κορυφαίων μουσικών της τζαζ μουσικής σκηνής τους Κωστή Χριστοδούλου στο πιάνο και πλήκτρα και τον Σωτήρη Ντούβα στα ντραμς.

Το ρεπερτόριο αυτής της πολυπολιτισμικής τριάδας αποτελείται από συνθέσεις που διέπονται κυρίως από τον ήχο της Afro – Cuba jazz με την επιρροή άλλων μουσικών ειδών, κυρίως από την Λατινική Αμερική. H μίξη των ρυθμών όπως Cha Cha, Rumba, Son, Danzon και Bossa σε συνδυασμό με τις λυρικές μελωδίες και τους στίχους γραμμένους από τον Yoel Soto, προσδίδουν σ΄αυτό το έργο το χαρακτηρισμό της Cuban Jazz της εποχής μας.


Το κοινό του Jazzét Music Hall θα συνεπαρθεί από το μοντέρνο Cuban Jazz Style του Beyond Clave Project του Yoel Soto!

Προεπισκόπηση εικόνας

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 8€

_________________________________________________________________________

Jazzét Music Hall

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 21:30

RED LINE TRIO

GABRIELE MILOZZI: ΣΑΞΟΦΩΝΟ

ΑΡΙΩΝΑΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ: ΜΠΑΣΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ: ΤΥΜΠΑΝΑ

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, το Music Center Athens σε συνεργασία με το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ παρουσιάζουν στο Jazzét Music Hall, στα πλαίσια της σειράς συναυλιών New Jazz Artists, το νεοσύστατο jazz group , Red Line Trio.

Το Red Line Τrio των Gabriele Milozzi στο σαξόφωνο, τον Αρίωνα Γυφτάκη στο κοντραμπάσο και τον Γιάννη Παπανικόλα στα τύμπανα, αναζητεί να ανακαλύψει νέες αυτοσχεδιαστικές προοπτικές στο ρεπερτόριο των jazz standards.

Οι τρεις μουσικοί εμπνέονται από το bebop και την cool jazz, την free jazz καθώς και από το Second Great Quintet του Miles Davis.

Ένα δυναμικό jazz trio πολλά υποσχόμενο της ελληνικής τζαζ σκηνής.

Προεπισκόπηση εικόνας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

_________________________________________________________________________

Jazzét Cafe

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 21:00

ROGÉRIO BICUDO – ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το Jazzét Café, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, στις 9 το βράδυ, θα φιλοξενήσει τον Βραζιλιάνο κιθαρίστα και συνθέτη Rogério Bicudo, με τον δικό του αναγνωρίσιμο ήχο, την άμεση εκφραστικότητα και τις μελωδικές γραμμές που αναμειγνύονται με την πολυρυθμία της βραζιλιάνικης μουσικής.

Ο Bicudo είναι ένας εξαιρετικός οργανοπαίκτης που συνδυάζει την ακρίβεια και την τεχνική της μουσικής δωματίου με τον ρυθμό και την παθιασμένη δύναμη της λαϊκής μουσικής. Ζει στο Άμστερνταμ από το 1989, ερμηνεύει ως σολίστ με τους Duo Atlantico και με διάφορα γκρουπ από την ολλανδική τζαζ σκηνή και έχει εμφανισθεί σε φεστιβάλ όπως το North Sea Jazz Festival, Het Concertgebouw, Wonderfeel Festival και το Muziekgebouw μεταξύ άλλων.

Ο Rogério Bicudo, μας προσκαλεί σε ένα ευχάριστο ταξίδι μέσα από τη μουσική του Ρίο ντε Τζανέιρο συνδυάζοντας την Samba με τη λυρική Bossa Nova και το οργανικό Choro ένα βραζιλιάνικο μουσικό στυλ που προήλθε από τη συγχώνευση ευρωπαϊκής χορευτικής μουσικής και αφρικανικών ρυθμών με πολλά στοιχεία αυτοσχεδιασμού.

Μία παράσταση τεράστιας μελωδικής δύναμης και αρμονικού πλούτου σε έναν σαγηνευτικό συνδυασμό γνώριμου ρεπερτορίου και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων

Προεπισκόπηση εικόνας

ΣΥΝΔΡΟΜΗ: 8€

ΧΟΡΗΓΟΙ: MUSIC CENTER ATHENS–ARTEGA- HAPPYAD ADVERTISING

Jazzét - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 731, 845, 892, Α15 ΜΕΤΡΟ: Μ3 ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (15΄με τα πόδια)