Ραχμάνινοφ-ζει ο βασιλιάς Σεργκέι;

Συνθέτης και πιανίστας ολκής ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ έβαλε τη δικιά του σφραγίδα στον αιώνα

Ραχμάνινοφ-ζει ο βασιλιάς Σεργκέι;

Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ είναι μια μοναδική περίπτωση χαρισματικού ανθρώπου στον κόσμο της μουσικής. Οδηγημένος από ένα σπάνιο ταλέντο και μια απίστευτη δεξιοτεχνία έζησε μια ζωή όπως θα την ήθελε.

Γιος απόστρατου Ρώσου αξιωματικού που καταστράφηκε από το πάθος του για την χαρτοπαιξία, βρήκε νωρίς το δρόμο του για τη μεγάλη τέχνη.

Διάγραψε ένα μακρύ κύκλο καλλιτεχνικής δράσης στη ζωή του μεταπηδώντας από τη γενέτειρά του στο Νέο Κόσμο το 1918, όπου χάρις στη μουσική του ιδιοφυία απέκτησε πλούτη και αναγνώριση, ήρθε στην Ελβετία στα χρόνια του μεσοπολέμου αλλά ύστερα αναγκάστηκε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου και πέθανε από καρκίνο το 1943.

Τι αφήνει ένας δημιουργός πίσω του, γίνεται φανερό όταν κανείς απολαμβάνει τις συνθέσεις του, κι ο Ραχμάνινοφ πέρα από την πιανιστική του δεινότητα, είχε μες στο μυαλό του ένα σωρό ιδέες που τις μετουσίωσε σε νότες.

Με τη μουσική του αφηγήθηκε μια μεγάλη ιστορία, που μοιάζει με μυθιστόρημα, κατάφερε να οικοδομήσει ένα υπέροχο μέγαρο μουσικής μέσα στο οποίο θα μετεωρίζονται οι δημιουργίες του.