Πέθανε ο ράπερ Coolio - Ερμηνευτής του «Gangsta’s Paradise»

Σε ηλικία 59 ετών πέθανε ο Αμερικανός ράπερ Coolio

Πέθανε ο ράπερ Coolio - Ερμηνευτής του «Gangsta’s Paradise»

Ο ράπερ Coolio (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Fred Prouser) βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Αντζελες, σύμφωνα με τον επί χρόνια μάνατζέρ του Jarez Posey.

Στην τουαλέτα

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έφτασε στο σημείο εκτίμησε πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ή αιτία θανάτου του. Την είδηση του θανάτου μοιράστηκε στο Twitter και ο ράπερ Ice Cube.

Ο μάνατζέρ του ανέφερε ότι ο 59χρονος Coolio (το πραγματικό όνομα ήταν Artis Leon Ivey Jr.) πήγε στην τουαλέτα στο σπίτι του φίλου του, αλλά αργούσε να βγει. Ο φίλος του ανησύχησε, μπήκε στην τουαλέτα και βρήκε τραγουδιστή ξαπλωμένο στο πάτωμα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο ράπερ Coolio έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο όταν το 1995 κυκλοφόρησε το «Gangsta’s Paradise», το οποίο ήταν το soundtrack της ταινίας «Dangerous Minds» με πρωταγωνίστρια τη Μισέλ Φάιφερ.

Βραβείο Grammy

Το τραγούδι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς μουσικής και κέρδισε βραβείο Grammy. Ο Coolio κυκλοφόρησε και το άλμπουμ «Gangsta’s Paradise», όπου περιέχεται το ομώνυμο τραγούδι.

Είναι επίσης γνωστός για την συμμετοχή του στην σειρά του Nickelodeon «Kenan and Kel», ενώ ο ίδιος τραγουδούσε για κάποιο καιρό και το μουσικό θέμα της σειράς.

Ο ίδιος δημιούργησε και την τηλεοπτική σειρά «Cookin’ with Coolio», στην οποία μαγείρευε και τραγούδαγε ταυτόχρονα.

Είχε επίσης ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία και τον κοινωνικό ακτιβισμό, ενώ επιλέχθηκε από την «Environmental Justice and Climate Change» ως επίτιμο μέλος της και γύρισε την Αμερική για να επισκεφτεί κολέγια και πανεπιστήμια για Αφροαμερικανούς, όπου έδωσε ομιλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: in.gr