Έλβις Πρίσλεϊ: Η μεγάλη φωνή πίσω από την εικόνα

Κατέχει τον τίτλο του πιο  εμπορικού καλλιτέχνη μα πάνω από όλα ο Έλβις Πρίσλεϊ ήταν μια σπουδαία φωνή

Έλβις Πρίσλεϊ:  Η μεγάλη φωνή πίσω από την εικόνα

Καλλιτεχνική προσωπικότητα απίστευτου βεληνεκούς με απαράμιλλη κίνηση, τρομερή χορευτική δεξιοτεχνία, σεξαπίλ και ιδιοφυή σκηνική παρουσία, ο Έλβις Πρίσλεϊ κατάκτησε τον κόσμο. Ήταν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της μουσικής σκηνής, πούλησε εκατομμύρια δίσκους, λατρεύτηκε από γυναίκες και άντρες, ενσάρκωσε την αμερικανική ηγεμονία στη μουσική σκηνή.

Πάνω απ' όλα όμως ο Έλβις Πρίσλεϊ ο «λευκός με ψυχή μαύρου» ήταν μια πολύ μεγάλη φωνή. Η ποιότητα της ξεπερνά τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να γίνει κανείς αθάνατος στο χώρο της μουσικής.

Ο Πρίσλεϊ ήταν βαρύτονος με έκταση που ξεπερνούσε τις 2 οκτάβες, με επιβλητικές χαμηλές και αβίαστες ψηλές. Κινιόταν με άνεση σε όλη την κλίμακα της έκτασής του, με ωραίες καταλήξεις και μια σπάνια έκρηξη στην ερμηνεία του. Χρωμάτιζε τη φωνή του σύμφωνα με τις επιταγές του τραγουδιού και είχε κάνει δικά του ένα σωρό ποικίλματα από την παράδοση της αφροαμερικανικής μουσικής.

Χωρίς υπερβολή ο Πρίσλεϊ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες φωνές της παγκόσμιας μουσικής για τον εικοστό αιώνα.