Βραζιλιάνικοι ρυθμοί με τη μπάντα Banda Valéu στο ΚΠΙΣΝ

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 21:00 η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πλημμυρίσει με τους βραζιλιάνικους ρυθμούς της Banda Valéu.

Βραζιλιάνικοι ρυθμοί με τη μπάντα Banda Valéu στο ΚΠΙΣΝ

Η Banda Valéu είναι μια κολεκτίβα μουσικών, οι οποίοι μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για την βραζιλιάνικη μουσική στην αυθεντική της μορφή, αλλά με μια πιο ελεύθερη, αυτοσχεδιαστική προσέγγιση. Στη μουσική τους η αισθαντική bossa nova των ’60s συναντά την εκρηκτική samba, φλερτάρει με τα βραζιλιάνικα funky grooves των ’70s και το μουσικό κίνημα του tropicalismo, για να καταλήξει στην ποπ βραζιλιάνικη μουσική του σήμερα, την MPB (Música Popular Brasileira), με μια πιο jazzy διάθεση. Έτσι, δημιουργείται ένα μουσικό ταξίδι πλούσιο σε ρυθμούς, εικόνες και ηχοχρώματα που γοητεύει όχι μόνο τους μυημένους, αλλά και τους μη εξοικειωμένους με τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα.

Η Banda Valéu αποτελείται από τους: Ειρήνη Βαρθακούρη (φωνητικά), Γρηγόρη Ντάνη (κιθάρα), Θάνο Χατζηαναγνώστου (τύμπανα) και Γιώργο Βεντούρη (μπάσο). Η συνεργασία τους κρατάει χρόνια κι έχουν κάνει πολυάριθμες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όλης της χώρας.

Η συναυλία των Banda Valèu εντάσσεται στο πλαίσιο ενός μουσικού αφιερώματος του ΚΠΙΣΝ στους ήχους της Βραζιλίας. Όπως εξάλλου το σύνολο του προγραμματισμού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ημερομηνία: 01/09/2018
Στις 21.00

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
SNFCC.org

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox