MONO, A Storm Of Light και Jo Quail live στο Fuzz

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 ετοιμαστείτε για ένα δυνατό live με MONO, A Storm Of Light και Jo Quail live στη σκηνή του Fuzz.

MONO, A Storm Of Light και Jo Quail live στο Fuzz

Οι εκπληκτικοί Ιάπωνες Mono, μία από τις σπουδαιότερες instrumental μπάντες της παγκόσμιας σκηνής, επιστρέφουν στην Αθήνα για μία βραδιά μαγευτικής ομορφιάς και σπάνιας συναισθηματικής έντασης, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Fuzz Live Music Club. Μαζί τους, οι Αμερικανοί post-metallers, A Storm Of Light, και η εντυπωσιακή Βρετανίδα τσελίστρια Jo Quail, σε ένα μεγάλο triple-bill show που θα θυμόμαστε όλοι για καιρό!

Mono

Οι Mono σχηματίστηκαν το 1999, στο Τόκυο της Ιαπωνίας, σαν μία τετραμελής instrumental μπάντα. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός ορχηστρικών συνθέσεων και shoegaze κιθαριστικού θορύβου, που αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους, έχει εξυμνηθεί από κοινό και κριτικούς, πολλές φορές σε υπερθετικό βαθμό. «Μουσική για τους Θεούς”, ήταν η περιγραφή που τους έδωσε το βρετανικό ΝΜΕ, προσπαθώντας να προσδιορίσει το έργο τους, πέρα από τα στενά πλαίσια του rock.

Έχοντας εννέα studio albums στο ενεργητικό τους – καθώς και ένα live, σε συνεργασία με μία ορχήστρα στη Νέα Υόρκη – οι Mono συνεχίζουν να δημιουργούν και να περιοδεύουν ακατάπαυστα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, δίνουν περίπου 150 shows, έχοντας επισκεφτεί πάνω από 55 χώρες, κερδίζοντας τον τίτλο μίας από τις πιο επιτυχημένες Ιαπωνικές μπάντες και, κυρίως, ενός από τα κορυφαία live acts παγκοσμίως.

Το 2015, κέρδισαν το πολύ σημαντικό «The Marshall Hawkins Awards: Best Musical Score – Featurette” στο Idyllwild International Festival of Cinema, στην California, για τη μουσική του μικρού μήκους φιλμ «Where We Begin”.

Τον Ιούνιο του 2018, κλήθηκαν από τον Robert Smith των Cure να συμμετάσχουν στο Meltdown Festival, στο Λονδίνο, ως ένα από τα headliner ονόματα, δίπλα σε σπουδαίες μπάντες όπως οι My Bloody Valentine, οι Nine Inch Nails και οι Mogwai.

Επίσης, είναι co-curators στο After Hours Festival, στην Shanghai και την Taipei, ξεκινώντας να χτίζουν μία πορεία που θα κορυφωθεί το 2019, όταν η μπάντα θα γιορτάσει τα 20 χρόνια της. Το 10ο album των Mono (μετά το «Requiem For Hell” του 2016) θα ηχογραφηθεί τον Ιούλιο του 2018, με την συνδρομή του – επί πολύ καιρό φίλου τους και συνεργάτη – Steve Albini. Το πρώτο επικό απόσπασμα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και, εκτός των άλλων, θα σηματοδοτήσει την αρχή της συνεργασίας με τον νέο τους drummer.

A Storm of Light
Η διεθνώς αναγνωρισμένη Αμερικανική post metal μπάντα, φτιάχτηκε το 2007 από τον visual artist και πολυοργανίστα, Josh Graham, επί πολλά χρόνια βασικός visual artist των Neurosis. Σκοπός τoυς ήταν – και παραμένει – να μην ηχήσουν ποτέ ίδιοι σε κάθε νέο δίσκο τους.

Ο Graham (μέλος και σε IIVII, Red Sparowes, Battle of Mice), έχοντας έξεχοντες καλεσμένους – από τους Kim Thayil (Soundgarden), Jarboe (Swans), Carla Kihlstedt (Sleeptime Gorilla Museum) έως την Lydia Lunch – κυκλοφορεί το 5ο δίσκο της μπάντας «Anthroscene” το φθινόπωρο. Μαζί τους πλέον είναι ο Chris Common στα ντραμς και ο Dan Hawkins στην κιθάρα.

Οι A Storm of Light έχουν παίξει στο πλάι των Neurosis, Converge, Sleep, Torche, Shrinebuilder και Corrosion of Conformity και φέρνουν στην Αθήνα τον σκοτεινό, επικό και συνάμα συναισθηματικό ήχο τους, για μια μοναδική εμφάνιση.

Jo Quail
Η Jo Quail, μία εξαιρετική τσελίστρια με ιδιαίτερα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, έρχεται στο Fuzz Club για μια μοναδική εμφάνιση, απόδειξη ενός ταλέντου που συνδυάζει αριστοτεχνικό παίξιμο, καινοτόμες τεχνικές και ζωντανές ηλεκτρικές ανατροπές.

Η Αγγλίδα βιρτουόζος του τσέλο, προκαλεί δέος με την ομορφιά των συνθέσεών της. Είτε σόλο στη σκηνή είτε με χορωδίες και μπάντες, ξεπερνά κάθε συμβατότητα και όριο του είδους, αποκτώντας έτσι «ορκισμένους» οπαδούς από την κλασική μουσική, το post-rock, το metal αλλά και την electronica. Δεν είναι τυχαίο που η ίδια θεωρεί ως επιρροές της σπουδαίους συνθέτες, όπως ο Debussy και ο Pärt, και ταυτόχρονα ονόματα της σύγχρονης σκηνής, όπως ο Trent Reznor και οι Tool.

Ημερομηνία: 20/10/2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Eισιτήρια:
Προπώληση α' φάση: 19 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτήριων. | Προπώληση β' φάση: 22 ευρώ | Προπώλησης γ' φάση - ταμείο: 25 ευρώ

Προπώληση:
Τηλεφωνικά στο 11876 | Online: www.viva.gr, www.fuzzclub.gr | Reload | Seven Spots | Media Markt | Ευριπίδης βιβλιοπωλεία | Πολυχώρος Yoleni’s | Viva Kiosk Συντάγματος | Viva Spot Τεχνόπολης

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
www.fuzzclub.gr

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox