Release Athens 2022: Φιάσκο η συναυλία των Bauhaus

Μετά από 40 χρόνια, οι θρυλικοί Bauhaus επέστρεψαν στην Ελλάδα. Δυστυχώς και για το κοινό που βρέθηκε στην πλατεία Νερού και για το συγκρότημα, η πολυαναμενόμενη συναυλία ήταν φιάσκο.

Release Athens 2022: Φιάσκο η συναυλία των Bauhaus

Τα 4 αυθεντικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J, ανέβηκαν στη σκηνή του Release γύρω στις 23:30 το βράδυ -είχε προηγηθεί η εμφάνιση του δημοφιλούς βελγικού συγκροτήματος Deus και οι εμβληματικοί Jesus And The Mary Chain- όμως δυστυχώς το live δεν κύλησε ομαλά.

Τη χειρότερη πρεμιέρα έκανε το Release Athens 2022, καθώς στην πρώτη μέρα του, ο Peter Murphy, μετά από πολλές παρατηρήσεις στον ηχολήπτη, αποχώρησε έξαλλος από τη σκηνή πολύ πριν ολοκληρωθεί το playlist, λόγω του κακού ήχου.

Μετά από λίγο, οι Bauhaus επέστρεψαν, αλλά για encore και όχι για να συνεχιστεί η κανονική ροή του playlist.

Έτσι λίγο μετά τις 00:00 και ενώ τραγουδούσε την εξαιρετική διασκευή του Ziggy Stardust του David Bowie, ο Peter Murphy, πέταξε κάτω το μικρόφωνο και έφυγε από τη σκηνή δείχνοντας τον ηχολήπτη και φωνάζοντας "this is your fault" (αυτό είναι δικό σου λάθος).

Το τραγούδι ολοκλήρωσε, τραγουδώντας το, ο κιθαρίστας Daniel Ash, τα φώτα άναψαν, με το κοινό να αποχωρεί μέσα σε τρομερή αμηχανία και απογοητευμένο...

Είχε προηγηθεί η εμφάνιση των Deus και των Jesus And The Mary Chain, με επίσης «άθλιο», όπως περιγράφουν πολλοί, ήχο.

Kαι οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο...